Tatlı, tropik kavun

0

Rengi ve lezzetiyle sofralara taht kuran kavun, birbirinden leziz tariflerin de baş kahramanı.

TROPİK FIRTINA

Tropikal iklim kuşağında flamingo desenleri, iri yapraklar, kaktüsler, ananas ve karpuz formları var. İçecek sunumlarınızı siz de bu tema ile zenginleştirmeyi deneyin.

KAVUN SMOOTHIE (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 4 dilim kavun, buzlukta dondurulmuş • 2 muz, buzlukta dondurulmuş • 1 şeftali, buzlukta dondurulmuş • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt

YAPILIŞI: Tüm malzemeyi mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirip servis bardaklarına paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.

Sineklik, Paşabahçe. Limon ve karpuzlu tabaklar, limon formlu kase, LCW Home. Flamingolu kurulama bezi, ananaslı kurulama bezi, sarı kase, Porland. Yaprak tepsi, servis tabakları, Mudo Concept. Papağan, nar, flamingo, Koçtaş. Cam, karpuzlu tabak, sineklik, Paşabahçe. Bardak, pipetler, Ikea.

 

İRMİKLİ VE CHIA TOHUMLU TATLI (4 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 1 litre süt • 1 yemek kaşığı chia tohumu • 1,5 su bardağı irmik • 4 yemek kaşığı toz şeker • 200 gr kavun Üzeri için: 1 yemek kaşığı ince kıyılmış kavun kabuğu • 2 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay kaşığı tarçın.

YAPILIŞI: Sütü, chia tohumunu, irmiği ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, ılınınca küçük kavun parçalarını ilave edin. Mikserle iyice çırpın. Karışımı su ile fırçalanmış küçük silikon kalıplara paylaştırın. Buzdolabında 6 saat beklettikten sonra servis edin. Üzeri için çok ince kıyılmış kavun kabuğunu, şekeri ve tarçını küçük bir tavada kavurun. Soğuyunca tatlıların üzerine dökün.

Vazo, Paşabahçe. Kulplu şişe, bardaklar, sarı cam tabaklar, Mudo Concept. Perde, kurulama bezi, yuvarlak tabak, çiçek, Ikea. Saksı, ip, Koçtaş.

 

KAVUNDAN KASE

Ufak boy kavunların içlerini oyarak yaz meyvelerinizi servis etmek için kullanabilirsiniz.

KAVUNLU SALATA (6 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 3 adet küçük boy kavun • 10 adet çilek, dörde kesilmiş • 1 salkım siyah üzüm, tek tek ayrılmış • 1 küçük kase sarı kiraz, çekirdekleri çıkartılmış • 2 şeftali, küp doğranmış • 1 su bardağı hazır granola • 1-2 dal taze nane • 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi.

YAPILIŞI: Kavunu ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımı ile çıkartıp büyük bir kaseye aktarın. Kalan tüm malzemeyi ilave edip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı içlerini boşalttığınız kavunların içine paylaştırın.

Sarı havlu, LCW Home. Kek standı, tabak, çatal bıçak seti, maşa, Paşabahçe. Fener, Ikea. Seramik vazo, Design by Slin. Puanlı kurulama bezi, Porland.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO YAPIM ASİSTANI ALİ EMRE YILDIZ

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.