Tarator çorbası tarifi – Serinleten lezzet

Kışın sofraların ayrılmaz bir parçası olan çorbalar yazın da soğuk halleriyle lezzetli bir başlangıç ya da öğün olabilir.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 50 gr un,
  • 50 ml ayçiçek yağı,
  • 4 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu,
  • 500 ml su,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Karabiber,
  • Taze nane,
  • İsteğe göre yoğurt,
  • Ekmek ve ceviz içi.

YAPILIŞI

Un, yağ ve suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı koyulaşana kadar 4-5 dakika 800 Watt’ta mikrodalga fırında pişirin. Pişirme aşamasında, karışımı fırından alıp 2-3 dakika boyunca karıştırıp limon suyunu ekleyin. Çorbanız kıvamını aldığında fırından çıkarıp sarımsağı ekleyin. İsteğe göre çekilmiş bayat ekmek içi, ceviz içi ekleyip nane ile servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!