Soğuk çay ile serinleyin

0

Ev yapımı soğuk çay
Malzemeler: Kişi sayısına göre demlik poşeti, esmer şeker ya da bal, buz, dilimlenmiş limon ve birkaç fesleğen yaprağı.

Çayı demleyin. Henüz sıcakken içine tatlandırmak için tercihe göre şeker, bal ya da pekmez ilave edin. Biz esmer şeker tercih ettik. Şekerini de eklediğiniz çayı kendi kendine soğumaya bırakın. Çayınız soğuduktan sonra bardaklara paylaştırın. Servis etmeden önce içine taze limon dilimleri, buz ve hafifçe ezerek suyunu çıkardığınız fesleğenlerden ilave edin. Fesleğen hem sunumunuza hoşluk hem de çayınıza aroma katar. Bardak, torşon, pipet, demlik, Ikea. Bambu servis tabakları, Bambum.

YAPARKEN AKLINIZDA BULUNSUN!

Farklı tatlarda soğuk çay hazırlarken lezzet katsayısını artıracak ipuçlarımız var.

Baharatlı buzlu çay:
Klasik buzlu çayı hazırlarken demlenme aşamasında içine taze zencefil dilimleri, tarçın kabuğu ya da karanfil ve kakule ekleyerek değişik aromalarda buzlu çay hazırlayabilirsiniz. Koyduğunuz baharatları, çay poşetiyle birlikte çıkarmayı unutmayın.
Naneli buzlu çay: Soğuk çayınızın şurubunu hazırlarken içine yarım demet nane ekleyin ve soğuyana kadar bekletin, soğuduktan sonra süzün ve demlenen çaya ekleyin.
Frenk üzümlü soğuk çay: Soğuk çayınıza kendi yorumunuzu katabilirsiniz. Taze meyveleri hazır çayların  içine atarak dilediğiniz tadı yakalayın. Biz hafifçe ezerek aromasını çıkardığımız frenk üzümünü tercih ettik. Görsel olarak da çok şık duruyor. Sürahi, bardak, Mudo Concept. Pipet, İkea. Runner, Tepe Home. Bambu tabak, Bambum.

Kalabalık misafirlere
Musluklu cam sebillerle kalabalık konukları ağırlamaya hazırsınız. Soğuk çayınızı sebilde hem hoş görünmesi hem de hoş kokması için lavantayla sunabilirsiniz. Sebil, Bambum. Kareli mutfak önlüğü, Tepe Home. Hasır tutacaklı bardaklar, Mudo Concept.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR YAPIM ASİSTANI ORHAN KAPLAN MEKAN LA VİE EN ROSE

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.