Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi (4-6 kişilik)

Son güncelleme:

Sıcak elma soslu, ricottalı, elmalı tost tarifi ile karşınızdayız. Ailedeki herkes için hazırlayabileceğiniz harika bir atıştırmalık!

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 somun ekşi mayalı ekmek, 2 cm aralıklarla dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak,soyulmuş
  • Zeytinyağı
  • 3 adet elma
  • 1 adet kırmızı acı biber, dilimlenmiş ya da 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 200 gr ricotta peyniri
  • 1 küçük demet adaçayı

YAPILIŞI

  1. Büyük bir ızgara tavasını ısıtın, ekmeklerin iki tarafını da kızartın. Henüz sıcakken kızaran ekmeklerin iki tarafına çiğ sarımsak sürün ve üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.
  2. Elma sosu yapmak için elmaları kabaca doğrayın ve bir tavaya koyun, kırmızı biber, akçaağaç şurubu, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve 100 ml su ekleyerek orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  3. Küçük bir tavada, orta ateşte tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip yaklaşık 30 saniye kızartın ve kızaran adaçaylarını kağıt havlunun üzerine alın. Kalan tereyağını küçük bir kaseye koyun.
  4. Ricotta peynirini küçük bir kaseye alın ve geri kalan malzemeler ile birlikte büyük bir sunum tahtası üzerinde servis edin. Tostları yapmak için, ekmeklerin üzerine ricotta peynirini sürün, ardından sıcak elmayı üzerine yerleştirin. Çıtır adaçayı yaprakları ve tereyağı ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

KALORİ: 586-391

YAĞ: 29-19 gr

DOYMUŞ YAĞ: 17-11 gr

KARBONHİDRAT: 65-43 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: