Sakinleştirici çay tarifi – Mürver çayının mükemmel etkisi

Son güncelleme:

Sakinleştirici çay tarifi ile karşınızdayız. Mürverin çayını da demleyebilirsiniz. Sakinleştirici özellikler gösteren bu nefis çayı eğer mevsiminde değilseniz aktarlarda satılan kuru mürver çiçekleriyle de yapabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

Sakinleştirici çay tarifi - Mürver çayı
  • Mürver
  • Su
  • Bal

YAPILIŞI

Sakinleştirici çay tarifi - Mürver çayı

Kaynamış bir bardak suyun üzerine bir yemek kaşığı kadar saplarından ayıklanmış mürver çiçeği koyun. Ağzını kapatıp beş dakika kadar demlenmeye bırakın. Süzüp bir çay kaşığı bal ekleyerek tüketin.

DİKKAT: Kara mürverin (Sambucus nigra) tohumları, kökleri, kabukları ve bütün yeşil kısımları insanlar için zehirli olan siyanojenik glikozit içeriyor. Yeterli miktardan fazla yenildiğinde mide bulantısı, kusma, ishal gibi rahatsızlıklara hatta daha ağır tablolara neden olabiliyor. Yeşilken toksik olan yemişleri tamamıyla olgunlaştığında pişirilerek yenilebiliyor. Pişirme işlemi meyveleri güvenli bir şekilde yenilebilir hale getiriyor.

Sakinleştirici çay tarifi - Mürver çayı

Tarif: EvBahçe

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Bitki çayı tarifleri ile hastalıklardan korunun

Zerdeçal çayı nasıl yapılır? İşte tarifi

Papatya çayı nasıl yapılır ve nasıl demlenir?

Kış çayı tarifi: Bitki ve meyvelerle gelen sağlık

Metabolizma hızlandıran zerdeçal çayı nasıl yapılır? Diyetisyenden müthiş tarif

Ada çayı faydaları nelerdir? Zararı var mı? Uzmandan yanıtlar

Zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? Kimler tüketmemelidir? Nasıl içilir?