Reyhan şerbeti tarifini ister bayramda ister herhangi bir günde hazırlayın, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Üstelik yapımı oldukça kolay.
Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın.Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekerleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika
boyunca şekerli suyu kaynatın. Kaynayan şekerli suyu reyhan yapraklarının üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır, bu esnada şerbetin suyunu ayrı bir kavanoza veya kapaklı bir sürahiye aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. İyice soğuyunca servis yapın.
İsteğe göre şeker oranı fazla geldiyse bir miktar daha soğuk su ilavesi ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Kohleria japon küpelisi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, toprak seçimi, hastalıkları, güneş ihtiyacı, özellikleri ve…
Saksı değişimi nasıl yapılır? Daha sağlıklı bitkiler için işte size birkaç basit adımda saksı değişiminin…
Evim ile Ev Turu'nda bu hafta Handan Ünaldı ve eşinin Ataşehir'de yer alan, 100 metre…
Evde hamburger nasıl yapılır? Adım adım mantarlı ve etli burger tarifini anlattık. 4 kişilik bu…
Kasvetli odalar mı? Evinizi aydınlatmak için profesyonellerin sunduğu bu akıllı ışık artırıcı tüyoları kullanın.
Terasınızda ya da balkonunuzda, sadece dört saatte harika bir bahçe ortamı yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşin…