Reyhan şerbeti tarifini ister bayramda ister herhangi bir günde hazırlayın, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Üstelik yapımı oldukça kolay.
Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın.Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekerleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika
boyunca şekerli suyu kaynatın. Kaynayan şekerli suyu reyhan yapraklarının üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır, bu esnada şerbetin suyunu ayrı bir kavanoza veya kapaklı bir sürahiye aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. İyice soğuyunca servis yapın.
İsteğe göre şeker oranı fazla geldiyse bir miktar daha soğuk su ilavesi ile servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…