Reyhan şerbeti nasıl yapılır? (1 sürahilik tarif)

Son güncelleme:

Reyhan şerbeti tarifini ister bayramda ister herhangi bir günde hazırlayın, lezzetiyle herkesi etkileyecek. Üstelik yapımı oldukça kolay.

MALZEMELER

  • 1 demet taze reyhan
  • 1 litre su
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 20 gr lohusa şekeri

YAPILIŞI

Reyhan şerbeti nasıl yapılır

Reyhanın yapraklarını dallarından ayırın. Daha sonra yaprakları (iri yapraklı tercih ediyoruz) yıkayıp iyice süzün. Reyhan yapraklarını 1 litre kaynar su dolacak büyüklükte kavanozun veya kapaklı bir sürahinin içine aktarın.Suyu kaynatın. Su kaynayınca şekerleri ekleyin. Yaklaşık 10 dakika
boyunca şekerli suyu kaynatın. Kaynayan şekerli suyu reyhan yapraklarının üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra rengi koyulaşacaktır, bu esnada şerbetin suyunu ayrı bir kavanoza veya kapaklı bir sürahiye aktarın. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına aktarın. İyice soğuyunca servis yapın.

İsteğe göre şeker oranı fazla geldiyse bir miktar daha soğuk su ilavesi ile servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

Bayram sofrasına yaratıcı tarifler