Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi

0

reçel tarifi

Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi ile karşınızdayız. Reçel yapıp istediğiniz zaman tüketmeyi siz de seviyorsunuz. Peki hiç mürdüm eriği, limon ve zencefilli reçel denediniz mi? İşte tarifimiz…

ZENCEFİLLİ LİMONLU MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI *

MALZEMELER

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 750 gr toz şeker
  • 1 iri parça taze zencefil
  • 1 adet limon.

YAPILIŞI

Yıkadığınız eriklerin kabuklarını soymadan çekirdeklerini ve içindeki sert kısımlarını temizleyin. Temizlediğiniz erikleri ronda da ufak parçalar haline getirin ama tamamen ezilip püre haline gelmemesine dikkat edin.

Parçalanmış tüm erikleri tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp en az 4-5 saat ya da bir gece bekletin böylece erikler iyice suyunu salmış olacak.

Suyunu salan erikleri kısık ateşte yavaş yavaş tahta bir kaşık ile karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Meyveler piştikten sonra kabuklarını soyup incecik rendelediğiniz zencefilleri ekleyin.

1 adet limonun dış kabuklarını rendenin iri tarafı ile beyaz kısımlarına kadar rendeleyerek alın. Bu kabukları marmeladınız kıvam almaya başladığında içine ekleyin.

Sonra 1/2 limon suyunu marmeladın içine ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Kıvam kontrolünü yaptıktan sonra kavanozlara doldurun.

Ahşap servisler, Bambum. Galvaniz tabak ve sosluk, Tepe Home. Lavanta, hasır sepet, kavanoz, Ikea.

İPUCU

Ev yapımı tadında, sağlıklı hazır reçellerden satın alacaksanız, onların görünümünü daha estetik kılmak için kapaklarını çiçekli kumaşlar ve rafya ile süsleyebilirsiniz.

Lale, vazo, Ikea. Beyaz gül, maşa, Tepe Home. Runner, Mudo Concept.

ZENCEFİLLİ LİMON KABUĞU REÇELİ *

Ahşap kutu, Tepe Home.

Bu reçelde iri, kalın kabuklu ve kabukları sert olmayan limon cinsi kullanılması çok önemli. Önce rulo olarak hazırlanan limon kabukları haşlanıyor sonra da günde 2-3 kez suyu değiştirilmek suretiyle soğuk suda 2 gün bekletiliyor. Acı suyu çıkan limonlarla afiyetle yenen reçeller yapılıyor!

AROMALI BAL KABAĞI REÇELİ *

Kaşık ve kase, Bambum. Kanaviçe işli örtü, Tepe Home.

Bu tarifte kullanılan kabak yuvarlak dilimli, içi ve dışı koyu portakal renginde olan çeşit. Reçelin kıvamı bekledikçe koyulaşır. Onun için kıvamı tutturmak reçel yapımındaki en dikkat isteyen kısım.

ÜÇ BAHARATLI VİŞNE REÇELİ *

Kakule çekirdeklerini kırarak içindeki tohumlar ile birlikte tarçın ve karanfilleri de ekleyerek temiz ince bir tülbent bezinin içerisine yerleştirin. Bezi torba haline getirip kaynatmakta olduğunuz vişne tenceresine salın. Üç baharatlı vişne reçeliniz aromatik tadına yavaş yavaş kavuşmaya başlayacak!

Masa örtüsü, servis kaşığı, Tepe Home.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR
REÇEL TARİFİ MÜZEHHER PAT
YAPIM ASİSTANI ORHAN KAPLAN
MEKAN LA VİE EN ROSE

Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.