4 x 150 gr mezgit balığı veya diğer beyaz balık filetoları
25 gr tereyağı
25 gr un
1 tatlı kaşığı toz hardal
300 ml süt
125 gr cheddar peyniri, rendelenmiş
Servis için: Patates kızartması, brokoli ve fırınlanmış domates
YAPILIŞI
Fırını 200 0C’de ısıtın. Balıkları fırın tepsisine her fileto arasında mesafe olacak şekilde dizin, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.
Bir tavada tereyağını eritip unu ve hardalı karıştırarak macun kıvamına getirin ve 2 dakika pişirin. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpın, sos pürüzsüz olup kalınlaşana kadar devam edin. Sosu ocaktan alın, peynirin dörtte üçünü içine ilave edip karıştırın ve balığın üzerine dökün. Kalan peyniri balıkların üzerine serpin ve altın rengi olana kadar fırında 15 dakika pişirin.
Renk alması için 2 dakika sıcak ızgaranın altına koyun. Fırınlanmış domates, brokoli ve patates kızartması ile birlikte servis edin.