Bu tarifte karides yerine tavuk da kullanabilirsiniz.
Peri-peri soslu karides tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifte karides yerine tavuk da kullanabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Karidesleri pişirmeden önce sosla buzdolabında bekletmek lezzetini artırır.
GEREKLİ MALZEMELER
• 400 gr karides (kuyrukları kalacak şekilde kabukları ayıklanmış)
• 2 yemek kaşığı peri-peri baharatı • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı • 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil biber, şeritler halinde doğranmış • ½ çay kaşığı zerdeçal • ½ çay kaşığı acı pul biber • 200 gr pirinç • 400 ml sebze suyu Servis için: • Karışık salata
YAPILIŞI
Karidesleri büyük bir kaseye alın, peri-peri baharatını serpin ve iyice karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
Bu arada yağın yarısını derin bir tavada ısıtın ve biberleri yumuşayana kadar 3 dakika yüksek ateşte kızartın.
Pirinci tavaya ekleyin, zerdeçal ve pul biberi serpip iyice karıştırın. Sebze suyunu içine döküp kaynatın ve altını kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar 10- 12 dakika pişirin.
Kalan yağ ile bir kızartma tavasını yüksek derecede ısıtın ve karidesleri, pembeleşip hafif renk alana kadar her iki tarafı 2 dakika pişirin. Pilav ve karışık salata ile bekletmeden servis yapın.
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI KALORİ 307 YAĞ 4 gr DOYMUŞ YAĞ 1 gr KARBONHİDRAT 46 gr