Papatya çayı nasıl yapılır ve nasıl demlenir? sorusunun yanıtı sıklıkla merak ediliyor. Kış aylarının en sevilen sıcak içeceklerinden papatya çayı, mevsim farketmeksizin çokça tüketiliyor. Peki papatya çayı nasıl demlenir? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Hazırlanışı: Kurutulmuş papatya ve yıldız anasonu demleyeceğiniz çaydanlığa koyun. Üzerine, kaynayıp 1 dakika beklemiş suyu ekleyin. Ağzını kapatıp 3-5 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen çayı süzgeç ile süzüp 2 dilim limon ekleyin ve 2 adet esmer şekerle tatlandırın. 1 bardak için yarım avuç papatya (4-5 baş) yeterli.
Kekremsi tadını gidermek için içine bir kaşık bal ekleyebilirsiniz.
Dikkat! 50 cl için 4-5 baş yeterlidir. Birkaç dakika demleyin. Çayı bekletmeyin. İkinci bir fincan için yeniden demleyin. Beklemiş ve rengi koyulaşmış çay bulantı yapabilir.
Tarif: Evbahçe
Papatya çayı nasıl yapılır? sorusunun yanıtı bu şekilde. Aşağıdaki yazılarımız da ilginizi çekebilir…
Kış çayı tarifi: Bitki ve meyvelerle gelen sağlık
Bitki çayı tarifleri ile hastalıklardan korunun
Sağlıklı, şifalı ve leziz kış çorbası tarifleri içinizi ısıtacak
Kadife mobilyalar nasıl temizlenir? Kanepe ya da koltuğunuz kadife ise kullanırken ve temizlerken dikkat edilmesi…
İster mutfakta ister antrede raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapabilirsiniz.
İşte iç mekan, salon bitkilerinden biri olan aşk merdiveni bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı…
İstanbul'un incilerinden Büyükada'daki müstakil ev, dede yadigarı olup dekorasyon tarzıyla modern ve eskiyi bir araya…
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…