Küçük alanlar için

7 büyük fikir

dergisi sizin için seçti

Küçük metrekareli bir evde yaşıyorsanız onu daha büyük ve ferah göstermenin yolları olduğunu unutmayın. İşte evinizi büyük göstermek için 7 püf noktası...

01.

Ayrı ayrı kanepeler almaktansa bir L kanepe ile daha az yerde daha fazla kişiyi oturtma imkanı elde edebilirsiniz. Benzer şekilde tavana kadar uzayıp giden bir kitaplık da ekstra depolama yüzeyi elde etmenizi sağlar.

Evdebiz Köşe ve Tekli Koltuk Takımı

Sigma Design Yataklı Sandıklı Köşe Takımı

Sigma Design Yataklı Sandıklı Köşe Takımı

02.

Büyük parçalarla mekanı boğmayın. Ebatça küçük, pratik kullanımlı mobilyaları tercih edin. Örneğin raflar, açık üniteler, dar dolaplar gibi. Özellikle modüler raf üniteleri küçük metrakelerde mekanları birbirinden bölme işlevi de gören, çok fonksiyonlu parçalardır. 

modilayn 30 cm Dar Dolap

Purupa 4'lü A Raf Sistemi Kitaplık

03.

Her zaman her amaca yönelik köşeler yaratmak için evde yeterli alanımız olmuyor. Açılıp kapanabilen masalar, saklanabilen gizli yataklar bizim tek bir alanda birden fazla amaca yönelik işlevi az yer kaplayarak elde etmemizi sağlıyor.

Gül Masa Baştan Uzamalı Masa

Veys Sehpa 4'lü Papatya Zigon Sehpa

Marla Yataklı Kanepe

04.

Bir mekanın sert köşelerini yumuşatmak için yumuşak dokulu kumaşlar, yuvarlak hatlı halı ve mobilyalar tercih edebilirsiniz. Özellikle koltuk seçiminde tercihinizi daha küçük ölçeklilerden yana kullanabilirsiniz. Masa başına koltuğu olarak seçeceğiniz bir parça, gerektiğinde size ekstra oturma alanı da kazandırır.

3A Mobilya Skoch Etekli Berjer

3A Mobilya Spring Yeşil Berjer

05.

Farklı düşünün! Küçük metrekareli bir odada çarpıcı odak noktaları yaratabilirsiniz. L kanepenin üzerinde, yatayda kullanacağınız, farklı tasarımlara sahip küçüklü büyüklü sarkıtlarla böyle bir etkiyi elde edebilirsiniz. Ya da yemek masasının üzerinde tek bir aydınlatma yerine çoklu sarkıtları tercih edebilirsiniz. 

Özcan Aydınlatma Sarkıt

Avize Marketim Tiftik Tekli Sarkıt

Hepsiburada Home İptop Sarkıt

06.

Lokal aydınlatma kullanın. Aydınlatma seçimleri de küçük evleri büyük göstermede önemli bir rol oynuyor. Eviniz çok fazla gün ışığı almıyorsa, yoğun aydınlatma kullanmalısınız. Genel aydınlatmanın dışında, lokal aydınlatmalar da kullanmalısınız ki bu küçük ışık oyunları evinizin çok daha derin açılı görünmesini sağlayacaktır. Ampul seçiminde tercihiniz ise odayı daha sıcak göstermesi bakımından gün ışığı olsun. Aydınlatma elemanlarını seçerken elbette odanın dekorasyonundan uzaklaşmamaya çalışın. Lokal aydınlatma konusunda apliklerden ve lambaderlerden de faydalanabilirsiniz.

Modelight Deko Lambader

Bucca Design Lubet Lambader

Bucca Design Boom Lambader

07.

Son dönemin yeni trendi; aynalar. Özellikle küçük evleri dekore ederken en çok başvurulan yardımcılardan biri de aynalardır. Aynalar, ışığı daha iyi yansıtacağı için aydınlık bir ortam oluşmasına katkı sağlar. Ayrıca boş duvarlara renk ve hareketlilik katar. Lokal ayna uygulamalarının dışında, komple duvar kaplamaları da yaptırabilirsiniz. Odanın bir duvarını ayna ile kaplamak, emin olun odaya son derece güzel bir derinlik katacaktır.

Dekoratif Ayna Daireler

Mare Gold Ayna

Altıncı Cadde Dekoratif Ayna

Bu bir ilandır.