Muffin kalıbı ile pratik sunumlar

0

Yemek stilisti ve Evim’in eski editörlerinden Gamze Bursa’nın yeni kitabı no: 22’den, yapmaktan keyif de alacağınız lezzetli ve pratik bir muffin tarifi seçtik.

Gamze Bursa ikinci kitabı “no: 22” ile sizi bir kez daha görsel bir şölene ve denenmiş tarifleri ile lezzet dünyanızda yeni keşifler yapmaya davet ediyor:
“Bazılarımızın hikayesi beklenmedik zamanlarda başlar: Hayatın davetkar anlarından birini ansızın yakalayıverirsiniz ve paylaştığınız basit bir tat bile olsa onu bir ömür boyu hatırlarsınız. no: 22 işte böyle anların bir antolojisi…” Hayatın akışı içinde bize eşlik eden tatların anılarımızı pekiştirmedeki önemini vurgulayan Bursa, yeni kitabı “no: 22”de sizleri kitabının ilk sayfalarında yer alan ayak izleri ile başlayan bir büyük lezzet serüvenini paylaşmaya davet ediyor. Biz bu kitaptan yola çıkarak iyi fikirler, pratik lezetler ve kolay sunumlar seçtik.

Kısa kısa…

* Et, tavuk, balık, kiş, börek, makarna ve tatlılardan oluşan 148 tarif bulunuyor.
* Gamze Bursa’nın kurguladığı mini filmler ile kitaptaki tariflerin nasıl yapıldığını kolayca öğrenebilirsiniz. Kitabın üzerindeki QR kodu okutarak veya www.gamzebursa.com adresini ziyaret ederek filmleri izleyebilirsiniz.
* Fotoğrafları ile birlikte hayatınızı kolaylaştıracak, şık davetlerden sabah kahvesine kadar uzanan geniş bir yelpazede oluşturulmuş 32 farklı menü, özel günlerinizde yardımcınız olmak üzere no: 22’de sizi bekliyor!

ZENCEFİLLİ MUFFINLER (6-8 Kişilik)
Pişirme süresi: 35-40 dakika
Malzemeler: 1 su bardağı kepek unu 3/4 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz zencefil1 çorba kaşığı tarçın1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş) 1 su bardağı esmer şeker 2 yumurta 6 çorba kaşığı pekmez 3/4 su bardağı su 12 delikli teflon muffin kalıbı kağıt muffin kalıpları (kağıt kalıbınız yoksa muffin kalıplarınızı sıvı yağla yağlayın)
Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın.Kağıt kalıpları muffin kalıbına yerleştirin.Unları kabartma tozu, karbonat, tuz, zencefil ve tarçın ile birlikte bir kaba eleyin. Tereyağı, şeker, yumurta ve pekmezi derin bir cam kasede iyice çırpın, krema gibi olsun.Unlu karışımı 3 partide yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın. Suyu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. Hamuru, içlerine kağıt kalıplar yerleştirdiğiniz muffin kalıplarına paylaştırın. 35-40 dakika pişirin.

FOTOĞRAFLAR GÖKÇE ERENMEMİŞOĞLU

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.