Meyvelerden ilham alan hafif ve serin tarifler

Meyvelerden ilham alan hafif ve serin tarifler

Meyvelerin tazeleyici gücünden ilham aldık ve hafif, serin ve yaratıcı tarif ve sunumlar hazırladık.

ŞEFTALİLİ TURTA TARİFİ (6 KİŞİLİK)

Malzemeler: 3 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çay bardağı su • 1,5 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • 1 limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çay kaşığı tarçın • 2 adet şeftali

Yapılışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika ç ırpın. Zeytinyağını ve suyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Dilimlenmiş şeftalileri kek hamurunun üzerine hafifçe batırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ve çırpılmış krem şanti ile birlikte servis edebilirsiniz.

Etnik pasta tabakları, renkli saplı servisler, Porland. Cam kaktüsler, renkli bardaklar, Paşabahçe.

BUZLU KAVUN ÇORBASI TARİFİ (2 KİŞİLİK)

Kavunun içini oyarak içinde soğuk kavun çorbası servis edebilirsiniz. Limon dilimli tabaklar, kaşık, pembe servis, kaktüs, Porland. Bardak, vazo, çiçek, Paşabahçe.

Malzemeler: 1 adet küçük boy kavun (500-600 gr) • 2 dal taze kişniş • 1 yemek kaşığı krema • 1 adet şeftali (tercihen yumuşak ve olgun olanından) • 1 su bardağı buz parçası

Yapılışı: Kavunu ikiye kesin. Kaşık yardımıyla içini çıkartıp ikişer santim kadar içi kalacak gibi temizleyin. Çıkardığınız kavunları buzlukta yarım saat soğutun. Soğutmuş olduğunuz kavun parçalarını mutfak robotuna aktarın. Taze kişnişi, iri parçalar halinde kabuğuyla birlikte doğranmış şeftaliyi, kremayı ve 1 su bardağı buz parçasını ilave edin. İyice çırpıp içini oyduğunuz kavunların içine doldurarak servise hazır edin.

EV YAPIMI SORBE TARİFİ – ANJELİK ERİKLİ SORBE (4 KİŞİLİK)

Taze meyvelerle yapabileceğiniz sorbeler dondurmaya alternatif, sağlıklı bir tatlı olabilir. Kokteyl bardağı, meyve dilimli tabak, dondurma kaşığı, Paşabahçe.

Malzemeler: 1250 gr anjelik eriği • 1 çay bardağı portakal suyu • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı su

Yapılışı: Anjelik eriklerini yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini çıkartın. Erikleri iri parçalar halinde tencereye aktarın. Kısık ateşte, 25 dakika pişirin. Pişirdiğiniz erikleri ve portakal suyunu blender ile püre haline getirin. 15 dakika kadar ılınması için bekleyin. Bu arada şeker ile suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan alın. Oda ısısında ılıttığınız erik püresine ılık şerbeti yavaş yavaş ekleyin. İyice püre haline getirdikten sonra geniş bir kaba aktarın. Buzlukta 1 saat beklettikten sonra tekrar blender ile karıştırın. Bu işlemi buzlukta bekleterek iki kez daha yapın. En az 1 saat daha beklettikten sonra sorbeniz hazırdır.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ
FOTOĞRAFLAR HANDE GÖKSAN
TARİFLER İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Ananaslı punch tarifi (4 kişilik soğuk içecek)

Tatlı yaz salatası tarifi – Karpuz kabuğundan tabak ile şık sunum