Lezzetli bir serinletici: Çilekli limonata

0

ÇİLEKLİ LİMONATA
Malzemeler: 4 limon, 1 bardak şeker, 7 bardak su.
Hazırlanışı:
Limonların kabukları rendelenip şekerle ovulur, içine limonların suyu da sıkılarak birkaç saat bekletilir. Sonra 7  bardak su eklenir. Bu tarifi şekerle limon kabuklarını ovduktan sonra, 1 gece bekletip, sonra sıkılan limon suyunu  üzerine döküp karıştırıp süzerek hazırlarsanız, içine su eklemeden 1 ay bekletebilir, ihtiyaca göre sulandırabilirsiniz. Limonatanızın pembe ve çilekli olmasını istiyorsanız da 4 avuç kadar çileği rondodan geçirip 2  kez süzerek limotanaya ekleyebilirsiniz.

Limonatalarınızı şişelerde servis ederek farklı bir sunum sergileyebilirsiniz.

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.