Lezzetin kaynağı fırınlar

0

Birçok fonksiyonel özelliğe sahip olan yeni nesil fırınlar farklı yemekleri aynı anda ve tam kıvamında pişirirken gerek fırın bölümü gerekse ocak bölümünde uygulanan yeni teknolojiler mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlıyor.

Fırınların ekstra özellikleri yemeklere ayrı bir tat katsa da, fırın kullanırken aşağıdaki maddelere dikkat etmeyi unutmayın:

– Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin. Hızlı ısıtma özelliği olan fırınları tercih ederseniz bu tip fırınların normalden daha hızlı ısınacağını dikkate alın.
– Fırında pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir. Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun.
– Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer. Bu nedenle kapağını sık sık açmayın.

Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih ederseniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz.
– Fırında bir yerine birden fazla yemek pişirmeyi planlıyorsanız, düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz.

– Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın. Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar.

 

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.