Krep tarifi – Kolay lezzetli krep nasıl yapılır?

0

krep nasıl yapılır? otlu krep, tuzlu krep, sebzeli krep tarifi

Krep tarifi ile yapılışını kolayca öğrenebilir, ister ara öğünlerde isterseniz kahvaltıda tüketebilirsiniz. Peki krep kaç kalori? 100 gram krep 187 kaloridir.

Sebzeli krep, otlu krep ve tuzlu krep tarifini sizler için bir araya getirdik. Pankek olarak da bilinen krep tarifleri şu şekilde:

KOLAY KREP TARİFİ *

Su ve süt ile yapılan krep tarifi oldukça kolay. İşte kolay krep tarifi…

MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

KREP YAPILIŞI

Geniş bir kap içerisine önce 2 yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Yumurtalar iyice köpürünce tuz, sıvı yağ, süt ve suyu ekliyoruz. Malzemeler iyice karıştıktan sonra kepçe ile aldığımız karışımı önceden kızdırılmış olan geniş tavaya döküyoruz. Afiyet olsun…

SEBZELİ KREP TARİFİ (Otlu krep) *

MALZEMELER

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Bir avuç maydanoz
  • Rendelenmiş yarım havuç
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • İstediğiniz kadar beyaz peynir
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ KREP YAPILIŞI

Yumurta, pul biber ve tuzu çırpıyoruz. Sütü de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından ince ince doğranmış olan yeşil soğan, maydanoz, ve rendelenmiş havucu ekleyip yine çırpıyoruz. Peyniri iyice ezip karışıma ekliyoruz. Daha sonra unu azar azar ekleyerek çırpıyoruz.

Yine daha önce kızdırılmış olan yağlı tavamıza krep hamurumuzu ince bir şekilde döküyoruz. Altı kızarınca çevirip diğer yüzünü de pişirmeyi unutmayalım. Afiyet olsun.

Evde küçük ekmek yapımı tarifi- Evde ekmek nasıl yapılır?

Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve

Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklar

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.