Kızılcık marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 1 kg kızılcık, şeker ve limon ile hazırlayabileceğiniz kızılcık marmeladının yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Kızılcıkları temizce yıkayın. Bir tencereye koyup bir çay bardağı su eklerken bir-iki taşım kaynatın. Kızılcıkları kaynatmamızın nedeni çekirdeklerini kolaylıkla ayrıştırabilmek. Eğer çok olgun meyveler aldıysanız kaynatmanıza gerek olmayabilir. Ateşten aldığınız kızılcıkları tahta kaşıkla bir tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Çekirdeklerinden ayrıştırılmış ve ezilip püre haline gelmiş kızılcığın üzerine şekeri ilave edin. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın. İşlemin sonuna doğru limon suyunu da ekleyip bir-iki dakika daha kaynatarak ateşten alın. Steril kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın.
AFİYET OLSUN!
Kızılcık marmelatı tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tarifler de ilginizi çekebilir.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Kadife mobilyalar nasıl temizlenir? Kanepe ya da koltuğunuz kadife ise kullanırken ve temizlerken dikkat edilmesi…
İster mutfakta ister antrede raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapabilirsiniz.
İşte iç mekan, salon bitkilerinden biri olan aşk merdiveni bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı…
İstanbul'un incilerinden Büyükada'daki müstakil ev, dede yadigarı olup dekorasyon tarzıyla modern ve eskiyi bir araya…
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…