Kızılcık marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 1 kg kızılcık, şeker ve limon ile hazırlayabileceğiniz kızılcık marmeladının yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Kızılcıkları temizce yıkayın. Bir tencereye koyup bir çay bardağı su eklerken bir-iki taşım kaynatın. Kızılcıkları kaynatmamızın nedeni çekirdeklerini kolaylıkla ayrıştırabilmek. Eğer çok olgun meyveler aldıysanız kaynatmanıza gerek olmayabilir. Ateşten aldığınız kızılcıkları tahta kaşıkla bir tel süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın. Çekirdeklerinden ayrıştırılmış ve ezilip püre haline gelmiş kızılcığın üzerine şekeri ilave edin. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın. İşlemin sonuna doğru limon suyunu da ekleyip bir-iki dakika daha kaynatarak ateşten alın. Steril kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatın.
AFİYET OLSUN!
Kızılcık marmelatı tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tarifler de ilginizi çekebilir.
Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…
Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…
Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…