Açık havada paylaşılan lezzetlerin tadı hep bir başkadır. Biz de kırlara çıkıp taze kırmızı meyveli lezzetlerin peşine düştük.
Kremalı-jöleli pasta
Malzemeler:• Pandispanya• 2 paket krem şanti• 1 litre süt• Üzeri için kırmızı meyveler• Renksiz jöle
Yapılışı: Pandispanyayı ortadan ikiye ayırın. Dilerseniz şekerli ya da kahveli suyla pandispanyayı biraz ıslatabilirsiniz. 1 litre sütü bir kabın içine alarak krem şantiyi karıştırın ve soğumaya bırakın. Krem şanti yeterince katılaştıktan sonra bir krema torbası yardımıyla pastanın üzerine şekilli bir şekilde sıkın. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyin. Hepsi bu!
Kek standı, Rice.

Malzemeler:• 500 gr çilek• 1 su bardağı şeker• 3 su bardağı su
Yapılışı: Çileklerin saplarını ayıkladıktan sonra dikkatlice yıkayın. Geniş bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve şeker eriyinceye kadar bekleyin. Çilekleri kaynayan suya ekleyin. Çileklerin dağılmasını engellemek için en fazla beş dakika sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Servis yaparken içlerine buz ekleyebilir, taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRERTARİFLER HACI SAYİD