Kılıç çiçeği nasıl çiçek açtırılır? Paşa kılıcı çiçek açtırma yolları

Kılıç çiçeği nasıl çiçek açtırılır? Paşa kılıcı, Asparagaceae ailesine ait bir bitkidir. Peygamber kılıcı adıyla da bilinmektedir. Paşa kılıcı yapraklarının uzunluğu bir metreyi geçerse ve çiçeğini açarsa ev alınacağına dair bir inançta toplulumuzda yer almaktadır. Kılıç çiçeği olarak da bilinen paşa kılıcı ya da peygamber kılıcı çiçeği her yıl küçük, beyaz ve güzel kokulu çiçekler açar. Kılıç çiçeği nasıl çiçek açtırılır? sorusunu Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf yanıtladı…

Paşa kılıcı bakımı ile ilgili detaylı bilgiye “Kılıç çiçeği bakımı ve özellikleri: Evde bakımı nasıl yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

KILIÇ ÇİÇEĞİ NASIL ÇİÇEK AÇTIRILIR?

kılıç çiçeği nasıl çiçek açtırılır

Bitkinin çiçek açabilmesi için bakım koşullarını eksiksiz yerine getirmeniz gerekir. Yani doğada bulunduğu ortam koşullarına yakın bir ortam yaratmanız gerekir. Yoksa çiçek açtığına şahit olmanız pek mümkün olmaz. Yine bitkinin yaşı da çiçek açması konusunda önemli rol oynamaktadır.

Dayanıklı bir bitkidir. Susuzluğa ve bazı hava koşullarına karşı dirençlidir. Ama çok soğuk bir havada dayanıklılığı ne yazık ki çok iyi değildir.

Aşağıdaki koşulları sağlarsanız, kılıç çiçeği, çiçek açabilir:

  • Paşa kılıcı aydınlık yerleri sever. Yapraklarının dik formda kalması için ışıktan uzaklaştırılmamalıdır.
  • Genelde iç mekanda bakımı sağlanmaktadır. Bu nedenle bulunduğu ortam düzenli olarak havalandırılmalıdır.
  • Uygun büyüklükte ve genişlikte, bol hava delikli bir saksıda bakımı sağlanmalıdır.
  • Paşa kılıcının toprağı humuslu, geçirgen ve havadar olmalıdır. Ayrıca toprağa ince taneli ponza taşı karıştırmanızda toprak drenajı için faydalı olacaktır.
  • Yaprakların ağır gelip devrilmemesi için bitki toprakla desteklenmelidir.
  • Sukulent bitkilerinden olan paşa kılıcı suyu ve besinleri önce depolar, sonra kullanır. Bu nedenle toprak kurudukça sulama yapmak gerekir. Kışın çok daha az sulama yapmanız bitki için daha iyi olacaktır. 

PAŞA KILICI NASIL ÇOĞALTILIR?

Paşa kılıcını çoğaltmanın en güzel yolu yapraklarını suda ya da toprakta köklendirme yöntemidir. Yaprakları birkaç eşit paraçaya ayırıp kesilen uçları köklenmesi için direk toprağa saplayabileceğiniz gibi suda köklendirmeyede bırakabilirsiniz. Köklenmesi uzun sürer. Bu nedenle sabırla beklemeniz gerekir. Köklenen paşa kılıçlarını uygun büyüklükte çok derin olmayan, hava delikli saksılara aktarabilirsiniz.

Detaylar: Kılıç çiçeği nasıl çoğaltılır? 3 farklı çoğaltma yöntemi

MELEZ TÜRLER ÇİÇEK AÇMAZ

kılıç çiçeği nasıl çiçek açtırılır

Kılıç çiçeğinin melez türleri çiçeklerini açmaz. Bu nedenle piyasada örgülü, ucu renkli, sarı şeritli olarak satılan kılıç çiçeklerinin çiçeklenmesini beklememelisiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm koşulları sağladığınızda ve bitkiniz belli bir erişkinliğe ulaştığında size mis kokulu çiçeklerini sunacaktır. Çiçeklerinin kokusunu içinize doyasıya çekmeyi ihmal etmeyin. Gerçekten harika bir aromatik kokuya sahiptir.

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek