Kayısılı rustik tart tarifi

Son güncelleme:

Yazın en güzel günlerinde, masalarınızı kayısılı rustik tart ile renklendirmeye ne dersiniz? İşte kayısılı tart tarifimiz…

KAYISILI TART İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Dolgusu için: Ayıklanıp ortadan ikiye ayrılmış yarım kg kayısı, 2 kaşık toz şeker, 1 çay kaşığı vanilya

Hamur için: 190 g un, 3 kaşık (45 g) pudra şekeri, 1 tutam tuz, 115 g tereyağı (soğuk), 1 çırpılmış yumurta, üstüne serpmek için bir parça pudra şekeri

KAYISILI RUSTİK TART YAPILIŞI

Genişçe bir kapta un, pudra şekeri, tuzu karıştırın. Tereyağını bir bıçakla bezelye tanesi büyüklüğünde parçalara ayırıp unlu karışıma ekleyin. 1/4 kase soğuk suyu da ilave ederek bir çatalla karıştırın.

Hamuru yoğurun, eğer çok kuruysa 1-2 kaşık soğuk su daha ilave edin. Yoğurduğunuz hamuru bir beze şekline getirin, üzerine bastırıp streç filmle sarın ve buzdolabında en az bir saat beklemeye bırakın. Ayrı bir kapta kayısıları, şekeri ve vanilyayı iyice karıştırın, üzerini kapatıp beklemeye bırakın. Fırını 200 derecede ısıtın.

Hamuru çıkarıp 30 cm çapında bir daire elde edecek şekilde açın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Açtığınız hamurun üzerine, ortadan başlayarak dolgu malzemesini bir kaşıkla yerleştirin. Kenarlarda 5’er santimetrelik boşluk bırakın. Hamuru fotoğrafta görüldüğü gibi içe doğru katlayın, köşelere elinizle bastırın.

En son çırptığınız yumurtanın bir kısmını hafifçe hamurun üzerine sürün. Tartınızı fırına koyup 20-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine hafifçe pudra şekeri serpiştirerek servise hazır hale getirin.