Kayısı marmelatı nasıl yapılır? 20 dakikada hazır

Son güncelleme:

Kayısı marmelatı tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifle kayısılarınızı marmelat haline getirebilir, uzun süre saklayabilirsiniz.

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 50 dakika

Kaç kişilik: 4 kişilik

Dikkat: Bu ölçülerden 3 adet 500gr’lık kavanoz marmelat çıkacaktır.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 çay bardağı su
  • 2 kilogram şekerpare cinsi kayısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 kilogram toz şeker
  • 8 adet karanfil

YAPILIŞI

  • Kayısıların çekirdeklerini ayıklayın, çelik tencerenin içine bir sıra dizin.
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker serpin ve tekrar bir sıra kayısı dizin.
  • Aynı işleme kayısı ve şeker bitene kadar devam edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Ertesi gün kayısılar sulanmış ve şekerin büyük bir kısmını içine çekmiş olacaktır.
  • 1 çay bardağı su ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
  • Kaynama sesini duyduğumuzda karanfilleri ve limon suyunu ekleyip altını kısın. (Limon suyu kayısıların beklerken şekerlenmemesini sağlar.)
  • 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirin ve sıcakken blenderden geçirin.
  • Blenderden geçirdiğiniz kayısı marmeladını sıcakken kavanozlara doldurun ve ters çevirip bir gece dinlendirin.
  • 1 gece beklettiğiniz kavanozların kapaklarını kontrol edin. Kapağı şişmiş olan kavanoz varsa açın ve marmelatları ısıtıp farklı bir kapakla tekrar kapatıp ters çevirin.
  • Kavanozları oda sıcaklığında ve fazla ışık almayan ortamda saklayın.
  • Kullanmak üzere açtığınız kavanozları 3 gün içerisinde bitirmelisiniz. 

Erik marmelatı tarifi (1 kg erik ile marmelat nasıl yapılır?)