Kavanozda armutlu kek tarifi ilr karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…
Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaları ve toz şekeri birlikte çırpın. Şeker ve yumurtalar iyice karışınca üzerine vanilya, süt, tereyağını da ilave edip (tereyağının sıcak olmaması gerekiyor, erittikten sonra soğumasını bekleyin) karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin ve hamuru homojen bir yapıya kavuşuncaya kadar çırpma teli ile iyice karıştırın.
Geniş ağızlı kavanozların içini kekinizin yapışmaması için yağlayın. Kek malzemesini kavanozların üçte birini geçmeyecek şekilde kavanozlara paylaştırın. En son temizce yıkadığınız armutları unlayıp kek hamurunun içine batırın ve fırına verin. Yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
AFİYET OLSUN!
Balkon nasıl yenilenir? Balkon ve bahçelerin eskiyen eşyalarını atmak yerine doğru ürünler ve pratik yöntemlerle…
Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir…
Perili ev! Mehtap Selçuk'un İzmir Yusuflu Köyü'ndeki evine konuk olduk. Ev sahibi, perili evin hikayesini…
Boya miktarı nasıl hesaplanır? Basit bir ölçümle odanız için gerekecek boya miktarını hesaplayabilirsiniz. İşte boya…
Kabartma tozunun vakumlanması, halılardan, döşemelerden ve mobilyalardan bakteri ve kokuları gidermek için sıkça kullanılan bir…
Gardenya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar! Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır, ne zaman çiçek açar,…