kaktüs ve sukulentler için bitki besini

Kaktüs ve sukulentler için bitki besini tarifi! Bu tarif sukulentleri coşturacak

Son güncelleme:

Kaktüs ve sukulentler için evdeki malzemelerle bitki besini tarifimiz oldukça kolay. Bitkiler büyüyebilmek, çoğalabilmek ve çiçeklenmek için bazı elementlere ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaçlarını torflu ve cocopeat’li topraklardan sağlamaları pek mümkün değildir. Bu nedenle dışarıdan mutlaka destekleyici bir besin takviyesine ihtiyaç duyarlar.

Besinler belli bir periyot ve uygulama periyodu dahilinde bitkilere uygulanmaktadır. Fakat her bitkiye aynı sıvı besini veremeyiz. Eğer elinizin altında herhangi bir bitki besini mevcut değilse, evde doğal malzemeler ile kendiniz de bitki besini hazırlayabilirsiniz.

EV YAPIMI BİTKİ BESİNİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kaktüs ve sukulentler için bitki besini tarifi
  • Bir adet kuru soğanın dış, ince, kahverengi kabuğu
  • Üç dört diş sarımsağın dış beyaz kabuğu
  • Bir adet yumurta kabuğu

KAKTÜS VE SUKULENT İÇİN BİTKİ BESİNİ TARİFİ

Soğan kabuğu amonyum nitrat barındırır. Amonyum nitratı çiftçiler genelde gübre ile belli ölçeklerde bitkilere sağlamaktadır. Bazı bitkilerin amonyum nitrat ihtiyacı fazla iken bazılarında oldukça azdır. Bu nedenle soğan kabuğu direkt etki göstererek kaliteli ve bol yavru üretimini destekler. Bitkilerde sap ve gövde kalınlığının artmasını sağlar.

Sarımsak kabuğu antibiyotik özelliğe sahiptir. Yumurta kabuğu ise kalsiyum ihtiyacını karşılar. Yumurta kabuğunun içinde bulunan zar mutlaka soyulmalıdır. Aksi takdirde kök çürümesine neden olabilir.

Malzemeler büyük bir kavanoz içerisinde bir gece boyunca bekletilir. Ertesi gün tüm malzeme süzülür. Süzülen malzeme su ile seyreltilip kaktüs ve sukulentlerde rahatlıkla kullanılabilir.

1 yemek kaşığı besini 1 litre su içerisine karıştırarak uygulama yapabilirsiniz. Besin her uygulamadan sonra yenilenmeli ve saklanmamalıdır. Uygulama 6 ayda bir tekrarlanabilir.

KAKTÜS VE SUKULENTKLER İÇİN BİTKİ BESİNİ YAPILIŞI – VİDEO

Kaktüs ve sukulentler için bitki besini tarifi videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Sukulent çeşitleri arıyorsanız işte birbirinden ilginç 15 sukulent çeşidi

https://www.evimdergisi.com.tr/sukulent-cesitleri-ariyorsaniz-iste-birbirinden-ilginc-15-sukulent-cesidi/

Kaktüs bakımında yapılan 5 büyük hata

Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları