Kadayıflı pasta tarifi

Yazı tüm sıcaklığıyla hissedeceğimiz bir bayram daha yaklaşıyor. Kurban Bayramı’nda hem sevdiklerinize hem kendinize serinleten tatlar armağan etmeye ne dersiniz? Ekici, Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz anları tatlandırmak üzere birbirinden hafif ve lezzetli peynirli tatlılar öneriyor.

Krem peynirle hazırlanan ve yapımı son derece pratik olan bu lezzet, bayram sohbetlerinin en ‘tatlı’ eşlikçisi olacak. İşte serin ve tadına doyulmaz yaz tatlısı tarifi: Kadayıflı Pasta…

GEREKLİ MALZEMELER

Muhallebi Malzemeleri:

  • 150 gram Ekici Krem Peynir
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin

Kadayıf Malzemeleri:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı Ekici Tereyağı

YAPILIŞI

Sıvı yağ ve tereyağı tencerede eritilir. Tel kadayıf 1 çay bardağı şeker eklenerek kavurulur, soğumaya bırakılır. Muhallebi için derin bir tencerede süt, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır. Un ilave edilerek sürekli karıştırıp pişirilir. Muhallebinin üzerinde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan alınır. Ocaktan alınan muhallebinin içine krem peynir ve vanilin eklenerek bir çırpıcı yardımıyla çırpılır. Borcam kabın altına kadayıf konulur, üzerine muhallebi ilave edilir. Bir kat daha kadayıf koyularak en üst katmana yeniden muhallebi eklenir ve mevsim meyveleri ile süslenir. Servis etmeden önce en az 1 saat soğutucuda dinlendirilir.

AFİYET OLSUN

Çilekli ve çikolatalı tatlı tarifleri – 5 farklı tarif!