Kendin Yap

Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)

Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 10 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr temizlenmiş taze midye
  • 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 125 ml sek beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

  1. Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
  2. Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
  3. Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 243
  • YAĞ 2 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
  • KARBONHİDRAT 1 gr

Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

4 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

4 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

5 saat önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

6 saat önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

6 saat önce

Salamura yaprak nasıl yapılır? Adım adım tarif ve püf noktalar

Salamura yaprak nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatıyoruz. Yaprak salamurası için neler gerekli ya da…

7 saat önce