Kendin Yap

Fransız midye mariniere tarifi (2 kişilik)

Kızarmış ekmek ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 10 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 600 gr temizlenmiş taze midye
  • 1 adet arpacık soğan, ince doğranmış
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • 125 ml sek beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

  1. Midyeleri iyice yıkayıp kapaklı, kalın tabanlı bir tavaya alın.
  2. Maydanoz hariç kalan malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynatın. Midyelerin eşit şekilde pişmesi için tavayı ara sıra sallayarak 3-4 dakika pişirin.
  3. Kabuklar açıldıktan sonra midyeleri pişirme suyu ile birlikte iki kaseye koyun. Maydanoz serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 243
  • YAĞ 2 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
  • KARBONHİDRAT 1 gr

Koruk suyu nasıl yapılır? Koruk nedir?

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…

10 saat önce

Antrenizin güzel kokması için yapmanız gereken 7 şey

Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…

12 saat önce

Tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık bırakmak doğru mu?

Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...

12 saat önce

Paslanmaz çelik neden paslanır? Numaraların bir anlamı var

Paslanmaz çelik neden paslanır? Paslanmaz çeliğin üzerindeki numaraların anlamını biliyor musunuz? İşte detaylar...

14 saat önce

Monokrom renklerin dekorasyonda kullanımı

Monokrom nedir? Monokrom renkler dekorasyonda nasıl kullanılır? Püf noktaları nelerdir? Monokrom renkler sadece siyah ve…

17 saat önce

Zeytin ağaçları arasında 150 m2’lik taş evdeyiz

Çanakkale Assos'ta bir zeytin bahçesinin içinde, arazinin şartlarına uygun şekilde inşa edilmiş modern taş ev,…

18 saat önce