Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk (4 kişilik)

Son güncelleme:

Fesleğen ve zeytinli Akdeniz usulü tavuk tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu yemek, evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilir.

Hazırlama süresi: 25 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 çay kaşığı zeytinyağı
  • 4 parça tavuk göğsü, derisi üzerinde
  • 400 gr konserve doğranmış domates
  • 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 100 ml tavuk suyu
  • 240 gr çekirdeksiz zeytin
  • 100 gr bebek ıspanak yaprağı

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 °C’de ısıtın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve tavuk göğüslerini derileri alta gelecek şekilde 5 dakika kızartın.
  2. Tavuk göğüslerini derileri üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine aktarın ve doğranmış domates, kırmızı soğan, tavuk suyu ve zeytini ilave edin. Tuz ve karabiber serpin, fırında 20 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkarın ve ıspanak yapraklarını üzerlerine yerleştirip bekletmeden servis yapın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 380
  • YAĞ 18 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 3 gr
  • KARBONHİDRAT 8 gr