Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi (6 kişilik)

Son güncelleme:

Fasulyeli ve sebzeli güveç tarifi ile karşınızdayız. Tek tencere kullanarak doyurucu ve besleyici bir yemek yapabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

Hazırlama süresi: 25 dakika

İPUCU: Soğuyunca uygun bir kaba koyup dondurabilirsiniz (maksimum 3 ay).

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan, kıyılmış
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 adet acı biber, çekirdekleri ayrılmış ve kıyılmış
  • 500 gr havuç, küp doğranmış
  • 400 gr domates, küp doğranmış
  • 500 ml sebze suyu
  • ¼ kıvırcık lahana, doğranmış
  • 400 gr konserve beyaz fasulye
  • Bir demet taze reyhan yaprağı
  • Servis için: Bayat ekmek

YAPILIŞI

  1. Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve soğanları yumuşayana kadar pişirin. Sarımsak ve acı biberi ekleyip 2 dakika daha pişirin. Havuç, domates, sebze suyu ve lahanayı ekleyin.
  2. Fasulyeleri ve 2 yemek kaşığı ince kıyılmış reyhanı ekleyin. Karıştırın ve 20 dakika kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Reyhan yaprağı ve sıcak ekmek kırıntıları ile servis edin.

AFİYET OLSUN

KİŞİ BAŞI
KALORİ 143
YAĞ 3 gr
DOYMUŞ YAĞ 0.5 gr
KARBONHİDRAT 28.7 gr

Ev yapımı meyveli dondurma tarifi: Lolibuz