Vejetaryenler için oldukça popüler bir etsiz burger tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…
Vejetaryenler için oldukça popüler bir etsiz burger.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
İPUCU: Nohutunuz yoksa konserve fasulye, ya da beyaz barbunya tercih edebilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
800 gr konserve nohut, iyice süzülmüş
2 diş ezilmiş sarımsak
Bir avuç maydanoz ve varsa biraz kişniş
1 adet kırmızı acı biber, çekirdekleri ayıklanmış ve ince kıyılmış
2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
2 yemek kaşığı kepekli veya sade un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Servis için: Burger ekmeği, salata ve herhangi bir sos; mayonez, ketçap ve cacık gibi…
YAPILIŞI
Nohut, sarımsak, otlar, biber ve baharatları hep birlikte mutfak robotuna koyun ve neredeyse pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Karışımın dokusu yoğun kıvamlı ve kuru olmalı, eğer değilse, unun bir kısmını veya tamamını ekleyin ve homojen olana kadar tekrar karıştırın. Elinizle yuvarlak form vererek 6-8 adet burger köftesi elde edin.
Yağı büyük bir tavada ısıtın ve burgerleri altın rengi olana kadar, yaklaşık 3 dakika, her iki yönünü de kızartın. Burger ekmekleri, salata ve sos ile birlikte servis yapın.