Evin sıcaklığı, sofranın lezzeti: Ekmek

0

Tek porsiyon
Ekmekleri muffin büyüklüğünde ve tek porsiyon olarak pişirebilirsiniz. Sunumu farklılaştırmak için farklı fincan ya da kaplarda da servis edebilirsiniz. Ekmeğin ebatları küçük olduğu için 20 dakikada ve çok çabuk pişer.

Lezzet için, evet!
Bakır ısıyı eşit dağıttığından ekmeğin iyi ve eşit pişmesini sağlar. Eğer ekmeğin üzerinin çok ısınmasını istemiyorsanız bir kapakla üzerini örtebilir, pişmeye yakın üzeri hafif kızarsın diye kapağı kaldıra bilirsiniz.

Bu kase yenebilir!
Ekmeğinizle çorbanızı servis ederek lezzet katsayısını da artırabilirsiniz. Ekmeğin çıtır kabuğu çorbayı emeceği için önce çorbayı içebilir, ardından daha da lezzetli hale gelen ekmeğinizi yiyebilirsiniz.

Kahvaltı saati
Malzemeler:
300 ml ılık su, 500 gr un, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 kaşık tereyağı,1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı maya, taze soğan,  maydanoz, dereotu, peynir.
Yapılışı:
Unu bir kaba alıp malzemeleri ortaya ekleyerek yoğurun. Kabın ağzını strech film veya kapak ile kapatın ve sıcak  bir yere alıp 45 dakika mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika  pişirin. Ekmek fırından çıktıktan sonra fırın teli üzerine alıp, mutfak bezi örterek bekletin. 1 saat dinlendirdiğiniz ekmek, ekmek bıçağı ile kesilmeye hazır artık. Ekmeğin üzerini ister kare ister baklava şeklinde kesip aralara taze soğan ve otlardan oluşan karışım ile peyniri serpiştirin. Kaşar peynirler eriyene kadar yeniden fırınlayın.


HAZIRLAYAN
İLKE YILMAZ TARİFLER HÜLYA ŞAKIR/ELELE MUTFAK ATÖLYESİ  FOTOĞRAFLAR İBRAHİM ÖZBUNAR

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.