evi-süpürürken-hatalar

Evi süpürürken en sık yapılan 6 hata

Evi süpürürken en sık yapılan 6 hatayı biliyor musunuz? İnsanlar genellikle , fırını temizlemek veya tuvaleti ovalamak gibi evdeki en korkunç işleri hakkında konuşurlar. Bu zahmetli işlerin hafiflemesini sağlayacak herhangi bir pratik öneri, kesinlikle hoş bir ipucu veya püf noktadır.

İnsanların bu kadar sık ​​konuşmadıkları şey ise, gerçekte zevk aldıkları veya en azından daha az nefret ettikleri ev işleri. Bu ev temizliği işleri daha fazla sevilebilir çünkü cam veya aynaları temizlemek gibi hemen gözle görülür bir sonuca sahiptirler ya da kolayca yapılabilirler. Evi süpürmek de, bu kategoriye girer.

Yeni kabartılmış bir halı veya temiz bir zemin, anında görünen ev işlerinden biridir. “Süpürgem artık eskisi gibi temizlemiyor” diyenlerdenseniz, yeni bir süpürge almayı düşünmeden önce bu önerilerimize göz atmalısınız. İşte evi süpürürken en sık yapılan 6 hata…

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Önce toz mu alınır yoksa süpürülür mü? İşte yanıtı

HIZLI SÜPÜRMEK

Elektrikli süpürgenizi halıya ve zeminler hızlıca sürmek iyi bir temizlikle sonuçlanmış gibi görünebilir ancak örneğin TV ünitenizin kirleri toplama özelliğini unuttuysanız, halılarınızın uzun süre temiz kalmasını beklememelisiniz.

Yavaş ve her toz birikintisine mümkün olduğunca ulaşmaya çalışarak yaptığınız temizlik kısa sürede yeniden eski haline gelmesini önler. Yavaş süpürmek makinanızın her kırıntıyı çekebilmesi için daha fazla zaman tanımanızı da sağlar.

FARKLI YÖNLERE SÜPÜRMEK

Evi süpürürken en sık yapılan 6 hata

Düzenli olarak süpürün ve sonrasında yönünüzü değiştirin. Bu strateji, sert zeminlerde hiçbir noktayı gözden kaçırmamanıza yardımcı olur ve özellikle halı üzerinde bu şekilde hareket etmeniz önemlidir. Elektrikli süpürge kafasını halı üzerinde iterken, aynı zamanda onları bir yönde ileri geri ittiriyor ve çekiyorsunuz. Dikey ya da aynı yönde gidip gelmedikçe toz ve kirlerin gizlenmesine izin vermiş olursunuz.

ÖNCESİNDE DE SÜPÜRMÜŞ OLMAMAK

Normal bir fırça ile süpürmemize gerek kalmaması için elektrikli süpürgemiz var değil mi? Hayır. Elektrikli süpürge ile süpürmeye başlamadan önce, süpürgenin kafasının ulaşamayacağı noktalardaki tozları ortaya çıkarmalısınız. Bu şekilde elektrikli süpürgenin ulaşamadığı alanları da temizlemiş olursunuz.

SÜPÜRMEYE BAŞLAMADAN ÖNCE BÜYÜK PARÇALARI TOPLAMAMAK

Bir zamanlar çocukları LEGO’larını yerde bırakırsa, onları süpüren bir ebeveyn tanıyordum. Bu durum, çocukların bir dahaki sefere lego yarış arabalarını bitirmek için ihtiyaç duydukları tek parçayı aradıklarında bulamayıp üzülmelerine neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda makineniz için de zararlı olacaktır.

Süpürmeden önce, ataç, lastik bant, cam veya makinenin bileşenlerini parçalayabilecek büyük kağıt parçaları gibi şeyleri toplayın.

DOLU BİR SÜPÜRGE İLE TEMİZLİK YAPMAYA ÇALIŞMAK

Çok dolu bir süpürge, emiş gücünü kaybetmiş görünen bir makinanın en yaygın nedenidir. Aşırı yüklenmiş bir hazne yalnızca kısa vadede performansı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda makinaya zarar verebilir ve zamanla motorun aşırı ısınmasına neden olarak kötü bir şekilde bozulmasını sağlar. Bu hata, elektrikli süpürgenizin genel ömrünü kısaltır. Daima hazneyi boşalttığınızdan veya torbayı değiştirdiğinizden emin olun.

FİLTREYİ TEMİZLEDİĞİNİZDEN EMİN OLUN

SÜPÜRGE FİLTRESİ

Aşırı dolu hazneler veya torbalar gibi, tıkalı hava filtreleri de hava akışını kısıtlayarak bir elektrikli süpürgenin emiş gücünü kaybetmesine neden olur. Filtrenizi asla kullanma talimatlarını okumadan yıkamamalısınız. Tek kullanımlık filtreler ortalama olarak altı ayda bir değiştirilmelidir. Yıkanabilir filtreler yaklaşık her üç ayda bir yıkanmalıdır. Her zaman olduğu gibi, makinenizle ilgili ayrıntılar için kullanıcı kılavuzunuza bakın.

Bu yaygın vakumlama hatalarını düzeltmek sizi yalnızca yeni bir makineye para harcamaktan kurtarmaz, aynı zamanda mevcut makinenizin yeni gibi çalışmasını sağlar.

Önce toz mu alınır yoksa süpürülür mü? İşte yanıtı