Odadaki eşyaları hiç böyle kullanmayı denediniz mi?

Son güncelleme:

Eşyaları amacının dışında kullanıp yaratıcılığınızın sınırlarını biraz daha zorlayarak yaşam alanlarında sıra dışı, dekoratif ve işlevsel çözümler geliştirebilirsiniz.

KOMODİN NİYETİNE TABURE

Karyolanın yanında komodin şart değil. Bir tabure de bir komodin rolü üstlenebilir. Bu hafif tasarımları yerinden oynatmak da kolay.

BANK YERİNE

Yatağın ayak ucunda sadece puf kullanmanız şart değil. Alçak boylu şifoniyer, komodin ve ince sehpalar da pekala bu alanda fonksiyonel bir rol üstlenebilir.

MODERN BİR GÖRÜNÜM İÇİN BRÜT BETON

Tavanınızda ultra modern bir görünüm için brüt beton etkisi uyandıran boyalar kullanabilirsiniz. Hatta alçıdan kolonlar yaparak bu görünümü daha da ön plana çıkarabilirsiniz.

YATAK BAŞINA SIRA DIŞI GÖRÜNTÜ

Bir mala yardımıyla boya ya da kireci gelişigüzel duvara sürerek sıra dışı bir doku yaratabilirsiniz.

MANZARAYA KARŞI ÇALIŞMA, DİNLENME KÖŞESİ

Pencere önüne ince bir dresuar koyarak burayı çalışma köşesi haline getirebilirsiniz. Manzaraya karşı çalışmak her zaman daha ilham verici olacaktır. Benzer bir biçimde rahat bir sedir ile burada bir dinlenme köşesi de oluşturabilirsiniz.

DERZ DOLGUSU

Genellikle karolarla aynı renk yapılan derz dolguları tam zıttı renkte tercih edilirse zeminleri ortaya çıkarmanıza yardımcı olur.

HAFİFLETEN ETKİ

Yatak odası dinlenme vurgusunun en yoğun olduğu yaşam alanıdır. Ne kadar hafif etki, o kadar iyi. Hasır, bambu gibi hafif malzemelere yer açın.

ABAJUR OLMASA DA OLUR

Aksesuarlarla bir mekanı boğmak yerine, daha küçük ebatlı daha az yer kaplayan tamamlayıcılar tercih edebilirsiniz. Örneğin komodini hacmen tamamen kaplayan büyük bir abajur yerine duvara monte mini bir aplik kullanmak gibi.

Dekopasaj.

KÖŞELERE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI

Bir duvar köşesi yalnızca bir köşe olmaktan çıkarak yepyeni bir işlev kazanabilir. Köşeli bir raf sistemi ile depolama alanı kazanabileceğiniz gibi burayı şık bir odak noktasına da dönüştürebilirsiniz.

KANEPE FARKI

Bank görünümlü bir kanepe ile hafif ve az yer kaplayan formüller üretebilirsiniz. Dar yerler için alanı bloke etmeden pratik bir çözüm de olur. Benzer şekilde sedir görünümlü kanepeler, minimal ya da retro stil mobilyalar da bu etkiyi yaratabilir.

PERDE ŞART MI?

Tül ve güneşlikler duvar alanından kaybetmenize sebep olabilir. Duvarı örtmeyen bir seçenek olduğu için jaluziler akıllıca bir alternatif. Hem tül, hem de güneşlik olarak kullanılabiliyorlar.

GALERİ ATMOSFERİ

Duvarlarınızın da bir hikayesi olsun. Tek bir tablo asmak yerine birbirini tamamlayan konseptte bir grup tablo kullanmanız bir galeri atmosferi oluşturmanızı sağlar.

ALÇAK KONSOL

Alçak bir konsol duvarı bloke etmeden bir depolama ünitesi görevi üstlenebilir. Üstelik bu üniteyi duvar ile aynı renkte tercih ederseniz neredeyse yokmuş gibi alanın ferah görünmesini sağlar.

SÜRPRİZLİ TASARIMLAR

Desenler her yerde! Örneğin bir koltuğun arkasında çini desenli bir kumaş yaşam alanınızı ilgi çekici kılmanız için yeter de artar bile. Ancak unutmayın ki gereğinden fazla desen kullanımı karışık bir görünüm yaratır.

ORTA SEHPA GİDİYOR

Trafik alanınız küçükse illaki ortada büyük bir orta sehpa kullanmanız şart değil. Bir yan sehpa da görevini başarıyla sürdürebilir.

Çarpıcı bir salon düzenlemesi için tasarımcı ipuçları