Elmalı lezzetler

Pembe, sarı, yeşil ve kırmızının birbirinden farklı tonlarını buluşturduğu kabuğu, sadece tariflere değil; dekorasyon ve sunumlara da ilham veriyor.

Taze taze
Elmalı içeceğinizi kendiniz yapabilirsiniz! Hem sağlıklı, hem de daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler: 2 adet mandalina • 1 adet portakal • 2 adet kırmızı elma • 1 adet yeşil elma • 4 adet tarçın çubuğu • 5-6 adet karanfil
Yapılışı: Tüm malzemeleri bir tencerenin içine alın. Meyvelerin üzerini bir parmak geçecek şekilde üzerlerine soğuk su ilave edin. Yaklaşık yarım saat kaynatın. Sıcak içmek isterseniz bir süzgeç yardımıyla bir bardağa hemen boşaltabilir ya da soğumasını bekleyip servis yapabilirsiniz.

Emaye tencere, ahşap spatula, kurulama bezi, cam kulplu bardaklar, Ikea.

Karamelli elmalar
Bu tarife özellikle çocuklar bayılacak! Lezzetli bir tatlı opsiyonu olarak konuklarınıza da karamelli elmalar ikram edebilirsiniz.

Malzemeler: 250 gr şeker • su • sos tavası • karıştırmak için spatula • tarçın çubuğu • 5-6 adet elma.
Yapılışı: Elmaları bir oyacak yardımıyla tam ortalarını çıkaracak şekilde oyun ve suya atın. Eğer suda bırakmazsanız ortaları kararabilir. Bu işlemi karameli yaptıktan sonra yaparsanız da karamel donacağı için önce yapmanızda fayda var. Şekeri su ile birlikte karamelize olana dek yüksek ateşte karıştırın. Şeker karamelize olduğu anda elmaların ortalarına bir çatal batırarak sos tenceresine batırıp çıkartın. Soğuduktan sonra ortalarına tarçın çubuklarını koyarak dekoratif hale getirebilirsiniz.

Amerikan servis, ahşap sunum tahtası, H&M Home.

Elmalı kavanoz tatlısı
Lezzeti de sunumu kadar güzel…

Malzemeler: 5 adet elma • 1/3 su bardağı bal • 1 yemek kaşığı limon suyu • 1 paket vanilya • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tutam rendelenmiş muskat Üzeri için: • 1 su bardağı yulaf ezmesi • 3/4 su bardağı esmer şeker • 1/3 su bardağı un • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tutam tuz • 115 gr tereyağı, eritilmiş
Yapılışı: Fırını 180 dereceye ayarlayın. 6 kavanoz veya küçük fırın kaplarının içlerini hafifçe yağlayın. Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu, vanilya, bal, rendelenmiş muskat ve tarçını ekleyip iyice harmanlayın. Karışımı pişirme kaplarına paylaştırın. Yulaf ezmesi, esmer şeker, un, tarçın ve tuzu bir kapta karıştırın. Eritilmiş tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurun. Hamuru elmaların üzerine serpiştirin ve fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Elmalar bardak oldu!
Siyah ya da elma çayınızı elma içinde de servis edebilirsiniz. Bunun için elmaların içini oymanız yeterli.

Tepsi, siyah kurulama bezi, H&M Home. Mini elmalar, florart.com.tr

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ