İşte Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz‘den elma tatlısı tarifi…
Elma tatlısı (1 adet): 209 kcal
Süslemek için;
Elmalar soyulur, ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır ve tencereye dizilir. 1 su bardağı kaynamış su içerisine bal ve pekmez karışımı eklenir. Bu karışım elmaların üzerine eşit bir şekilde gezdirilir. Tarçın ve karanfil eklenerek tencerenin kapağı kapatılır; suyu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Servis öncesinde labne, bal, hindistancevizi tozu ve toz tarçın karıştırılır, eşit olarak elmaların orta kısmına dağıtılır. Cevizler sıcak tavada 2-3 dakika kadar kavrulduktan sonra küçük parçalara bölünerek elmaların üzerine serpilir.
AFİYET OLSUN!
Kohleria japon küpelisi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, toprak seçimi, hastalıkları, güneş ihtiyacı, özellikleri ve…
Saksı değişimi nasıl yapılır? Daha sağlıklı bitkiler için işte size birkaç basit adımda saksı değişiminin…
Evim ile Ev Turu'nda bu hafta Handan Ünaldı ve eşinin Ataşehir'de yer alan, 100 metre…
Evde hamburger nasıl yapılır? Adım adım mantarlı ve etli burger tarifini anlattık. 4 kişilik bu…
Kasvetli odalar mı? Evinizi aydınlatmak için profesyonellerin sunduğu bu akıllı ışık artırıcı tüyoları kullanın.
Terasınızda ya da balkonunuzda, sadece dört saatte harika bir bahçe ortamı yaratabilirsiniz. Nasıl mı? İşin…