Elma ile yapılan 3 kolay tarif

Elma ile yapılan 3 kolay tarif

Elma ile yapılan tatlılar, içecekler son günlerde sıklıkla araştırılıyor. Sonbaharla birlikte elma hasadı yapıldı; yeşilli, pembeli, kırmızılı elmalar pazarları doldurdu. Kütür kütür yemenin yanı sıra bu nefis meyveyle mutfağınızda harika tatlar yaratabilirsiniz. İşte bu elma bolluğunda yapabileceğiniz üç kolay tarif…

ELMA İLE YAPILAN TARİFLER *

Elma cipsi, elmalı yulaflı smoothie ve elmalı crust tariflerini kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte sırasıyla tarifler…

Elma ile yapılan 3 kolay tarif

ELMA CİPSİ TARİFİ *

Yağlı, kızarmış hazır cipslerin yerine bu sağlıklı atıştırmalığı evde kendiniz de yapabilirsiniz. Şeker ilave etmenize gerek yok. Elmadaki şeker yeterince tat verecek. Tarçın da tadına tat katacak…

ELMA CİPSİ TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 büyük kırmızı elma
  • 1 kaşık toz tarçın

ELMA CİPSİ NASIL YAPILIR?

Fırını 95 dereceye ayarlayın. Elmaları mandolin rende ya da keskin bir bıçakla ince ince doğrayın. Pişirme kağıdının üzerine dizin. Tarçını elmaların üzerine serpiştirin. Fırında elmalar kıtır kıtır oluncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kaba alın. Yaklaşık 3 gün saklayabilirsiniz.

ELMALI YULAFLI SMOOTHIE TARİFİ *

Sabah kahvaltısında hep aynı şeyleri yemekten bıktıysanız bir de bu smoothie’yi deneyin. Kremsi yapısı, nefis tadıyla güne iyi bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

ELMALI YULAFLI SMOOTHIE TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet kırmızı elma
  • 1 küçük muz
  • Yarım bardak yulaf ezmesi
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın
  • 1 bardak yoğurt.

ELMALI YULAFLI SMOOTHIE NASIL YAPILIR?

Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender’dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender’a biraz buz koyabilirsiniz.

ELMALI CRUST TARİFİ *

Üç katmandan oluşan bu nefis tartı hazırlaması çok kolay. İçindeki yumuşacık elmalar çıtır çıtır ağzınızda dağılan üst kaplama ile lezzet şöleni yaşatacak.

ELMALI CRUST TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (isteğe bağlı)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı buzlu su

ELMALI CRUST NASIL YAPILIR?

Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Karışıma 1 yumurtanın sarısı, pudra şekeri ve buzlu suyu ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.

İçi için için malzemeler: 5 adet dilimlenmiş ve soyulmuş kırmızı elma, ½ bardak esmer toz şeker, 1 çay kaşığı toz tarçın, bir fiske tuz.

Üst dolgu için malzemeler: ¼ kase soğuk tereyağı, ½ bardak esmer şeker, ½ kase un

Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız tart hamurunu un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. İç malzemeyi karıştırıp tart hamurunun üzerine yerleştirin. Üst dolgu malzemesini hazırlamak için, bir başka kapta bir çatal yardımı ile soğuk tereyağı, şeker ve unu karıştırın. İri taneli bir kum görüntüsü aldıktan sonra elmaların üzerine döküp tartın üzerini bu malzeme ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Elma sirkesi nasıl yapılır? Doğal ev sirkesi tarifi

Ne Düşünüyorsun?

Yorum lar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
pampas-dekorasyon

Pampas otu ile Pinterest güzelliğinde ev dekorasyonu fikirleri

17-yüzyıldan-kalma-ev

17. yüzyıldan kalma çiftlik evinin şimdiki hali harika!