Elif Sönmez ile İtalyan tatları

0

Karadayı dizisi oyuncularından Elif Sönmez ile İtalya’ya uzandık ve bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurduk.

Dekorasyon ile aranız nasıl?
Evim işlevsel olsun ve hayatımdan izler taşısın istiyorum. Evimde yaşanmışlıklarım, anılarım olsun istiyorum.  Canlı renklerle pastel renkleri karıştırıyorum, bana hem dinginlik hem enerji veriyor.
Mutfak sizin için ne ifade ediyor?
Büyü yapar gibi yemek yapıyorum. Biraz ondan biraz bundan. Bu nedenle bir yaptığım yemeği malesef bir daha  yapamıyorum. Çünkü hatırlamıyorum. Ancak bazı yemeklerde uzmanlaşmaya çalışıyorum. Mesela etli dolmalar.
Özellikle tercih ettiğiniz mutfak?
İtalyan mutfağı. Makarna ve pizzaları çok iyi yapıyorlar.
En güzel hangi yemekleri yaparsınız?
Bol etli Carbonara ve incirli, elmalı hindiba salatasını güzel yapıyorum. Bir de mantar ve soğan çorbası var.

Minik cam ilaç şişelerini iyice yıkayıp sofranızda vazo olarak kullanın.

“Sofranın fondöteni: Amerikan servis”
Sofrada en önemli şey bence amerikan servis. Sofra bir makyaj ise o fondöten. Güzel bir masanın üzerinde amerikan servis her şeyi başlatıyor. Ondan sonra düz beyaz bir tabak bile koyabilirsiniz. Bir de tuzluk biberlik  önemli. Onların farklı olması gerekiyor. Bir de renkli farklı kaseler koydunuz mu bence hoş bir masaya sahip olabilirsiniz.

CARPACCIO PİZZA
Malzemeler: 200 gr pizza hamuru (500 gr un, 270 gr su, 3 gr maya, 1 yumurta, 10 gr tuz, 5 gr şeker, 2 yemek  kaşığı zeytinyağı) • 150 gr mozarella peyniri • domates sos • 100 gr carpaccio • 30 gr toz • 20 gr file  parmesan • Roka • Kapari • Carpaccio sosu
Yapılışı: Maya, şeker, su, yumurta ve zeytinyağını birlikte çırpın. Un ve tuzu karıştırıp sıvıyı ekleyin. İyice yoğurun. 4 eşit parçaya bölüp 45 dakika mayalandırın. Hamuru ince açın. Domates sos ve peynir koyup 230 derece fırında pişirin. Çıkınca üzerine carpaccio, roka, sos ve peynir koyun.

ENGİNARLI PROSCIUTTO RISOTTO
Malzemeler: (2 kişi) 300 gr risotto pirinci • 1 soğan • 1.2 lt sıcak tavuk suyu • 2 enginar (önceden pişirilmiş) •  100 gr prosciutto • 100 gr toz parmesan • 2 tatlı kaşığı tereyağı • 6 yemek kaşığı zeytinyağı • Tuz • 1 kahve  fincanı beyaz şarap
Yapılışı: Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın. Mekan ve tarifler, Arda Türkmen/Forneria.

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.