boyama

Dekoratif boyama teknikleri – 4 farklı teknik

Son güncelleme:

Duvar dekorasyonunda pek çok yeni uygulama tekniği var. En pratik, en dekoratif ve en yaratıcı olanlardan dört tanesini daha yakından inceledik.

RENK BLOKLARI ŞEKLİNDE DUVAR BOYAMA

Fotoğraf: Marshall.

Akıcı ve tekdüzelikten uzak yüzeylerde güçlü renk blokları uygulaması mükemmel sonuçlar veriyor. Üstelik oldukça da kolay bir uygulama. Uygulamanın çıkış noktası çağdaş ve farklı bir etki yaratan birbiriyle kontrast  renkler kullanmak. Daha çağdaş bir stil için Piet Mondrian’ın tablolarından ilham alabilirsiniz. Klasik bir evde  yaşıyorsanız duvarların mevcut çizgi veya bölümleri size kılavuz olabilir.

Geometrik boya blokları da aynı etkiyi yaratır.

DESEN RULOLARI

Duvarda el boyaması desenlerin özgün, şaşırtıcı dokusu ve dekorasyona kattığı stil yadsınamaz. Ancak işte tam  da bu sebeple bu uygulamada oldukça yüksek işçilik bedelleri var. Oysa kendinden desenli boya ruloları  sayesinde hem maliyeti yükseltmemiş oluyorsunuz, hem de istediğiniz efektleri uygulayabiliyorsunuz.

  1. Küçük desenler daha fazla duvar kağıdı etkisi yaratıyor.
  2. Dekoratif desenli boya rulolarını internetten de sipariş verebilirsiniz. www.etsy.com
  3. Aynı deseni farklı renklerle iç içe geçirerek de boyayabilirsiniz.

SOFİSTİKE STENCİL

Duvarlar seksenlerin iri ve göz yoran desenlerinin yerini alan şık, çok yönlü ve zarif çağdaş motiflerle süsleniyor.  Bu, odalara daha fazla kişisel zevk ve stil kazandırıyor. Bu uygulamayı yaparken artık bir dönemin  yapışkanlı tuhaf çıkartmaları yerine uygulaması çok kolay ve daha iyi sonuçlar veren desen şablonları  kullanılıyor. Çiçek motifleri her zaman çok popüler olsa da geometrik ve modern grafik desenler de çağdaş  dekorasyonda tercih ediliyor. Üstelik artık sadece duvarları değil zeminleri de bu yöntemle süsleyebilirsiniz.

İLLUZYONİST GÖLGELER

Duvarlarda son moda, aynı rengin tonlarıyla geçişler yaparak gölge oyunları yaratmak. Farklı renk katmanlarıyla mekanlar derinlik kazanıyor. Gölgelendirme tekniği için bir rengin iki tonunu kullanın ve duvarı yatayda ikiye bölerek uygulayın. Tam orta çizgide ise iki rengi karıştırarak sürün. Odaya yükseklik kazandırmak istiyorsanız koyu tonu altta, en açık tonu ise üstte olmalı.

Hangi cephe ne renge boyanmalıdır? Cepheye göre duvar boyası seçimi

Yanlış boyanan duvar nasıl düzeltilir? İnternetten boya rengi seçerken dikkat