Çilekli dondurma nasıl yapılır?

0

Hem serinletici hem de sağlıklı

MALZEMELER: 500 gr taze çilek, temizlenip buzlukta dondurulmuş • 1.5 su bardağı toz şeker • Bir tutam tuz • 1 tatlı kaşığı limon suyu • 1 küçük kutu krema (200 ml) • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt

YAPILIŞI: Buzlukta dondurduğunuz çilekleri ve toz şekeri mutfak robotuna aktarın. 5 dakika boyunca ve ilk soğukluğu geçtikten sonra püre haline gelene dek karıştırın. Bir tutam tuz, limon suyu, süzme yoğurt ve kremayı ilave edin. Tekrar karıştırın. Karışım homojen hale gelince soğuğa dayanıklı derin bir kaba aktarın. Üzerini kapatıp buzluğa koyun. 2 saat sonra kaşık yardımı ile havalandırıp düzleştirin. Bu işlemi her iki saatte bir, üç kez daha tekrar edin. 8 saat sonra dondurmanız hazır. Afiyet olsun!

Peçete, kase ve bardaklar, Mudo Concept. Dondurma kaşıkları, Paşabahçe.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAF HANDE GÖKSAN TARİF İNCİ BAK/EAT DRINK SHOOT STUDIO

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.