Yaz aylarının kurtarıcısı buzdolaplarında bu sezon, siyah ve inox renkler ön plana çıkıyor.
Buzdolabı hakkında bunları bilin:
1. Dolabın kapağını sık sık açmak içerideki soğuk havayı dışarı çıkaracağından yiyecekler için sağlıklı olmayacaktır.
2. Dolabın içine ıslak sebze ve ılık yemek koymayın. Islak sebze ve meyve üzerindeki sular buharlaşıp içeride çabuk buzlanmaya sebep olabilir. Ilık yemek yüzünden de buharlaşma olabilir. Buzlanma yüzünden de soğutma gücü azalabilir.
3. Buzdolabının temizliğine dış kısımları ve içindeki raflardan başlayın. Silmek için alkol, bitkisel yağ veya gliserine batırılmış bez kullanın. Defrost yapan buzluk bölümlerini silmek içinde gliserin kullanabilirsiniz. Sonrasında nemli bezle silmeyi, durulamayı unutmayın.
4. Buzdolabının içini çok doldurmak da yapılan yanlışlardan biri. İçi çok dolu olan buzdolabında soğuk hava tüm yiyeceklere yetecek şekilde dağıtılmayabilir.
Siyah seri: Active Oxygen teknolojisi ile yiyeceklerin ilk günkü tazeliğini tam 9 güne kadar koruyor. Bakteri oluşumunu % 90, kötü koku oluşumunu ise % 70’e varan oranda engelliyor. Hotpoint.