Donut tarifi (15-17 adet)

Biraz mutfak dağılabilir belki ama çocukların en sevdiği bu lezzeti mutfakta birlikte yapın!

GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru toz maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 3.3,5 su bardağı un
  • Kızartmak için sıvı yağ (2 su bardağı kadar)
  • Üzeri için: Ganaj sütlü çikolata, ganaj pembe çikolata, pepito şekerlemeleri

YAPILIŞI:

Yumurtayı, ılık sütü ve eritilip ılınmış tereyağını hamur yoğurma kabına alın, birkaç dakika kadar karıştırın. Toz şekeri, mayayı ve unun yarısını ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ekleyerek hafif ele hafif yapışacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamur top haline gelince çukur bir kaseye alın, üzerini streçle kapatın. Ilık bir ortamda hamur iki katı kabarana kadar yaklaşık 1,5 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca havasını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde tekrar hafifçe yoğurun. Oklava yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Çapı ortalama 6-7 cm’lik yuvarlak bir halka yardımı ile hamurdan yuvarlak hamurlar kesin, ortasını da daha küçük bir halka yardımı ile hamur çıkararak fotoğrafta gördüğünüz gibi bir form elde edin.

Hamurları kızartırken kolayca yağın içine aktarmak için şekillendirdiğiniz donut hamurlarını tek tek yağlı kağıt parçaları üzerine alın, oda ısısında 20 dakika daha dinlendirin. Küçük bir sos tenceresine yağı aktarın. Yağ iyice ısınınca tek tek donut hamurlarını kızartın. Her yüzeyini kızartma süresi ortalama 20 saniye kadar sürecektir, daha fazla bekletirseniz hamur yanabilir. Hamurları kızarttıktan sonra istediğiniz ganaj çikolataları benmari usulü eritin, hamurları bu sosun içine batırın, tel ızgara üzerine alın, pepito şekerlemeleri ile süsleyin. Oda ısısında çikolatalar donduktan sonra servise hazır edin.

“I am hero” tepsi, mug, mini fırın eldivenleri, mini pasta malzemeleri, dekoratif yıldızlar, Porland.