Benim sıcak mutfağım

0

Bir evin yuva olduğunu anladığımız zamanlardan biridir kış mevsimi. Onu en anlamlı kılan bölümüyse kuşkusuz mutfağıdır. Başrolünde doğallık, samimiyet ve sağlık vardır.

Sıcak dokular
Malzemede ham ahşap; desende sıcak ekoseler kış mutfağı dekorasyonuna en çok yakışan doku ve malzemelerden.

Büfe, tekerlekli ada ünitesi, yapay sebzeler, “hope” tepsi, tavşanlı kupa, yeşil kadehler, sürahi, ada ünitesinin raflarındaki sepet ve servis tabakları, koruyucu kapak, Mudo Concept. Kırmızı tencere, mutfak önlüğü, şişelik, ekoseli çorap, kuşlu servis tabakları, çatal bıçak seti, kuşlu mumluk/bardak, saat, Tepe Home. Yuvarlak tepsiler, tabure üzerindeki kurulama bezleri, Ikea. Halı, puantiyeli kurabiye kutuları, amerikan servis, ahşap servis seti, kesme tahtası, dantel detaylı sepetler, perde, tabure, ponponlu havlu, Koçtaş.


Bitki ve meyvelerle gelen sağlık: Kış çayları

Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı kuşburnu • 2-3 yemek kaşığı ıhlamur • 1 yemek kaşığı adaçayı • 3 adet okaliptüs yaprağı • 1 adet kabuk tarçın • 4-5 adet karanfil • Yarım elmanın kabuğu • 5-6 adet papatya • 2 adet zencefil • 1 yemek kaşığı hibisküs
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kapta karıştıp üzerine kaynamış suyu ilave edin. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu ekleyerek afiyetle için.

Bir çiftlik evi mutfağı…
Vintage doku ve aksesuarlarla zenginleşen bu çiftlik evi mutfağını sevdiyseniz siz de bu tarz mobilya yüzeyi, vitrifiye ve armatür seçenekleriyle benzer bir görünümü yakalayabilirsiniz.

Pottery Barn.

Bir kış yemişi: Ceviz
İçerdiği Omega-3 yağ asidi ile balıktan sonraki en önemli Omega-3 kaynağı olan ceviz ara öğünler için bir enerji deposu.

Onlar ne diyor?
Yemek stilisti ve yazarı Gamze Bursa “Kış mutfağımın olmazsa olmazları sahlep, tarhana, kestane, balkabağı ve çay yapmak için taze zencefil ve bal. Bu arada kış geldiğinde dondurma makinemi kaldırıp sinema keyfimize eşlik etmesi için pop corn makinemi indiriyorum” diyor.


Kış pilavı, Kestaneli cheesecake, Yer elması çorbası

Yer elması çorbası (No: 22 yemek kitabından):
Malzemeler:
• 1 kg yer elması • 1 küçük soğan • 1 patates • 1 çay kaşığı toz zencefil • tuz • 3/4 su bardağı krema
Yapılışı:
Yer elması, soğan ve patatesi bir tencereye koyun. 5 su bardağı sıcak su ilave edin. Orta ateşte pişirin. El blendırıyla ezin. Zencefili ilave edip suyunu kontrol edin. Kremayı da ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Üzerini üzüm çekirdeği ve mısır gevreği ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Fotoğraflar, Gökçe Erenmemişoğlu.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAF BİLGE CAN GÜRER YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.