Kategoriler: Alışveriş

Bebeğimi bekliyorum

Myfabl

Ailenizin yeni bireyini heyecanla bekliyorsunuz. Peki onun için hangi hazırlıkları yapmanız, neler satın almanız, odasını  nasıl döşemeniz gerekiyor? Mobilyadan pusete, kozmetikten tekstil ürünlerine bebeğiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz  pek çok bilgi bu dosyada…

Aileniz artık daha genişliyor. Büyük bir heyecanla yuvanızı şenlendirecek minik bebeği bekliyorsunuz. Onun için hazırlıklar yapmaya başlayacaksınız. Ama işe nereden başlayacağınızı ve neler almanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Bu konuda ilk önce oturun ve bir liste hazırlayın.

Eğer bebeğinizin ayrı bir odası olacaksa önce onu planlayın ve odada nelerin gerektiğinin listesini çıkarın. Ancak ayrı bir oda olmayacaksa kendi yatak odanızda onun için nasıl bir yer ayıracağınıza karar verin. Mobilya seçimlerinizi ve alışverişini mümkün olduğunca hamileliğinizin ortalarında halledin. Çünkü hamileliğinizin son aylarında mağaza mağaza dolaşıp mobilya bakmaya, sonra da onları odanıza yerleştirmeye haliniz olmayabilir.

Kıyafet ve bebeğinizin diğer ihtiyaçları için alışverişleri son aylarda da yapabilirsiniz. Bunlar sizin için yorucu olmaktan çok, son aylarınızda terapi gibi gelebilir.

Odası için seçimleri nasıl yapmalı?

• İdeal bir bebek odası 12-15 metrekare ve en az bir pencereli olmalı. İçeri güneş girmeyen, hava sirkülasyonu bulunmayan odalar bebek için sağlıksızdır. 
• Temizliği kolay, hijyenik ve sağlık açısından zarar vermeyecek mobilya ve tekstil ürünleri tercih edin. 
• Odada mümkünse halı kullanmamaya çalışın. Halılar çok toz toplar ve iyi temizlenmedikleri zaman da içerilerinde mikroorganizmalar bulundurur. Yine odadaki nemi emdikleri için alerjik yapılı bebekler için nefes almayı güçleştirebilirler. Bu yüzden bebek odalarında silinmesi kolay laminant parkeleri tercih edin. 
• Metal malzemeler manyetik alan ürettikleri için organizmayı olumsuz yönde etkiler. Bebeğin kendisini yorgun hissetmesine ve uyku düzensizliklerine neden olabilir. Bu nedenle bebeğin odasında büyük metal mobilyalar bulundurmayın.
• Bebeğin odasındaki mobilyaların masif ahşaptan yapılmış olması sağlıklı bir seçim. Fakat toksik olmayan boyaların ve cilaların kullanıldığı mobilyalar tercih edin. 
• Mobilyaların sivri çıkıntıları ve keskin hatları olmamalı. Yumuşak dokulu ve hatları olan modelleri tercih edin.
• Mobilyaları seçerken, bebeğiniz büyüdüğünde oyun alanı da kalacak şekilde olmasına özen gösterin.

Koltuğu unutmayın!
Bebeğinizin odasını hazırlarken kendinizi de unutmayın. Eğer alanınız müsaitse mutlaka bir koltuk yerleştirin. Bu koltukta bebeğinizi emzirebilir, dinlenebilir hatta bazı geceler uyuyabilirsiniz de…

Emzirme kolutuğu, En Mimarlık

 ~ 
Nevresim takımı ve bornoz, 
Karaca Home
Odasının ışığı çok kuvvetli olmamalı. Avizesinin ufak olmasına, beyaz veya sarı ışık olmasına dikkat edin. Gece için de az ışık veren gece lambalarını tercih edin.
• Oda renginde pastel ve açık tonlar kullanın. Mavi ve yeşil gibi renkler sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu renkleri odasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
• Bebek oda takımı seçilirken, dilerseniz okul çağına geldiğinde de kullanabileceği mobilyalar tercih edebilirsiniz. Bu tamamen bütçenizle ilgili bir karar.
• Mobilyaların monte edilme aşamasından sonra çekmece aralarını iyice temizleyin. Monte sırasında çıkan talaş bebeğinizin kıyafetine bulaşabilir ve hassas cildine zarar verebilir.
• Odanın tavanını da göz ardı etmeyin. Malum bebekler uyku dışındaki zamanlarının büyük kısmını tavana
bakarak geçirirler. Odanın temasına uygun şekiller ya da oyuncak dükkanlarında satılan fosforlu yıldızlardan yapıştırabilirsiniz. Duvarlar kağıt ise tavana, mekanın hava alması için plastik boya uygulayın.
• Bebek odasının en çok kullanılan mobilyası alt açma ünitesi sayılır. Annenin belinin ağrımaması için bu ünitenin boyutları doğru ayarlanmalı. Tezgahın eni 70 cm civarında ve yanları korunaklı olursa daha kullanışlı olur.


 Çilek Mobilya   Lacote


Kids by Fatih Kıral Nest by Mozaik  


İkea  

~Baby Shower

Bebeğiniz doğmadan düzenleyeceğiniz bir Baby Shower partisinde arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.

Godiva     Pelit


Masumiyetin rengi beyaz

Bebeğinizin odasında mobilya ve aksesuarlarda beyazı kullanarak onun saflığına ve temizliğine yakışır bir dekorasyon yapabilirsiniz.


Hürrem takım, En Mimarlık

Bebek tenine uygun tekstiller

Uzmanlar bebek tenine değen kumaşların organik, yumuşak, toksik maddelerden arındırılmış ve pamuklu olması gerektiğini söylüyor. Antibakteriyel ve doğal maddelerden üretilmiş tekstil ürünleri, bebekleri hassas ciltlerinden oluşacak alerjik hastalıklardan korur. İyi seçilmiş tekstiller, bebeklerini iyi ve huzurlu hissetmelerini sağlar.

Tekstil yıkarken…

Kullanılan temizlik ürünlerinin bebek giysileri için özel olarak üretilmiş, parfümsüz ve renksiz olması gerekiyor. Sabunlar antibakteriyel olmadığı gibi kumaş dokularına da zarar verebilir.


Nevresim takımı, Karaca Home

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

4 saat önce

Sıradan görünen mutfağınıza 5 adımda yenilik katın

Klasik bir mutfağınız var ve artık çok sıradan görünüyor. Yenilemek için basit ama etkili bu…

6 saat önce

Evde herkesin temizlemeyi unuttuğu kirli nokta

Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…

9 saat önce

Ev turu: Retro çizgide hayat dolu bir kurgu!

Ergör çiftinin Feneryolu'ndaki evlerine konuk olduk. Bu ev gezmesinde minimalist stilden retro stile geçen bir…

9 saat önce

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?

Isırgan otu gübresi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını derledik. Doğal bir bitki besini…

1 gün önce

Ev Turu: Halkalı’da balkon ve bahçesi ile göz alan bir dairedeyiz

Halkalı'da balkon ve bahçesi ile göz alan 3+1 dairedeyiz. Güven Ailesi'nin 157 metrekarelik dairesinde her…

1 gün önce