Barbekünüzün temizliği için gerekli ipuçları

0

İster yaz olsun, ister kış, açıkhavada barbekü yapmanın keyfi bir başkadır, ama barbekünüzü uzun süredir kullanmıyorsanız da önce sıkı bir temizlik ve bakım yapmanız gerekir.

KALINTILARI YOK EDİN Bunu kabul edin, geçen yaz kullandığınızdan beri mangalınıza dokunmadınız, bu yüzden kaçınılmaz olarak yıllık yağ damlaları ve yemek artıkları üzerinde duruyor. Neyse ki, bunlar kolayca ve nispeten hızlı bir şekilde temizlenebilir. Mangalızı yakın ve tam ısındığında, kapağı kapatın. Kalıntıların yanması için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.

ŞİMDİ TEMİZLİK ZAMANI Tamamen soğuduğunda, kalan külü ve kömürü tabandan temizleyin. Çelik kıllı bir fırçayla fırçalayın. Izgara çubuklarının temizlendiğinden emin olun. Ardından, bir ovma teli ve sıcak sabunlu su dolu bir kova alıp bununla da temizleyin. Temiz su ile durulayın, ardından ızgara çubuklarına hafifçe ayçiçek yağı sürün. Son olarak, ızgaranın altına düşmüş olabilecek yanmış yiyecekleri kontrol edin ve onları da temizleyin.

DIŞINI SİLİN Mangalızın dış kısmını yumuşak bir bezle (sert tel yünü kullanmayın veya yüzeyi çizebilirsiniz) ve gerekirse sabunlu su kullanarak temiz bir temizleyin. Barbekünüz paslanmaz çelikten ise özel bir parlatma spreyi kullanın. Ayrıca paslanmasını engellemek için bir kat mineralli bir yağ veya bebek yağı sürün. Eğer barbekünüzü genellikle evin içinde değil de dışarda saklıyorsanız, bir kapak ya da örtü ile üzerini güzelce sarmayı unutmayın.

IZGARALARIN ARASINI UNUTMAYIN Neyse ki, yaz aylarında her kullandığınızda barbekünüzü iyice temizlemeniz gerekmeyecek. Her kullanım öncesinde tel fırça ile ızgara üzerini hızlıca fırçalayarak temizlemeniz yeterli olacaktır.

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.