Barbekü soslu tavuk butları, arpa şehriye, bezelye ve ıspanak ile (4 kişilik)

Son güncelleme:

Artarsa ertesi gün öğle yemeğinde de yiyebilirsiniz.

Hazırlama süresi: 30 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 8 adet tavuk butu
  • 4 yemek kaşığı acı barbekü sos
  • 300 gr arpa şehriye
  • 300 gr dondurulmuş bezelye
  • 200 gr bebek ıspanak yaprağı
  • 250 gr konserve közlenmiş kırmızı biber, suyu iyice süzülmüş ve doğranmış
  • ½ demet kişniş, kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates salçası
  • ¾ çay kaşığı öğütülmüş kişniş

YAPILIŞI

  1. Fırını 180 °C’de ısıtın. Tavuk butlarını barbekü sosuna iyice bulayın. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine butları dizin ve yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  2. Bu arada arpa şehriyeyi paketin üzerindeki talimata göre pişirin ve pişirme süresinin son dakikalarında bezelyeleri de ekleyip süzün.
  3. Ispanak, biberler, domates salçası ve kişnişi arpa şehriyeye karıştırın. Tavuk butlarını bir tabağa yerleştirip arpa şehriye ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 553
YAĞ 6 gr
DOYMUŞ YAĞ 2 gr
KARBONHİDRAT 70 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir:

Kağıtta sebzeli pestolu balık tarifi (4 kişilik)

Sebzeli makarna tarifi (4-6 kişilik)

Yumurtalı sandviç tarifi (5 porsiyon)