Sonbahar ve kış mevsimlerinin vazgeçilmez tatlarından balkabağının çorbası ile soğuk günlerde içiniz ısınsın!
Bal kabağı, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanları irice doğrayın. Tereyağını erittikten sonra sebzeleri birkaç dakika kavurun.
Sebzelerin üzerine dört parmak geçecek şekilde su ekleyin. Sebzeler haşlandıktan sonra mutfak robotundan geçirin. Çorbanız hazır!
Afiyet olsun.
Dilerseniz alternatif bir tarif olarak zencefilli balkabağı çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz. 2-3 dk kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dk sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dk kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.
Afiyet olsun!
Sağlıklı, şifalı ve leziz kış çorbası tarifleri içinizi ısıtacak
Atatürk çiçeği bakımının püf noktalarını anlatıyoruz. Sulamadan yaprakların kızarmasına, budamadan toprak seçimine kadar tüm ayrıntılar...
Çiçekler için asılabilir saksılar yapıyoruz; hem de 2 farklı şekilde... Yardımcılarımız ise süzgeç ve minik…
Çamaşır makinesi temizleyicisi nasıl kullanılır? Çamaşır makinesi temizleyicisi, çamaşır makinesinin dört farklı bölümünde kullanılır.
Deri mobilya nasıl temizlenir? Deri mobilyaların temizliğini yaparken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşte püf…
Bu yazımızda bahçe mobilyalarınızın malzemesine göre nasıl temizlenmesi gerektiğini ve onları daha uzun ömürlü kullanmak…
Çekmeköy'de beyaz ve ahşap dokularla yaşam... 129 metrekarelik 3+1 romantik bir düş evindeyiz. Gelin birlikte…