Balkonda sineklerden kurtulmak için ne yapılabilir?

Balkonda sineklerden kurtulmak için ne yapılabilir? Sivrisinek kovucu 9 bitki

Balkonda sineklerden kurtulmak için ne yapılabilir? Yazın terasta, balkonda ya da verandada olmak, açık havada ya da göl kenarında dinlenmek gibi gelir. Ayrıca yiyecekler ve içecekler gibi her şey tazedir.

Herkes açık alanından en iyi şekilde yararlanmak ister ve herkes bu alanlarda sık sık sinir bozucu sivrisineklerle mücadele etmiştir. Bu davetsiz misafirleri kimsenin istemediğine şüphe yoktur.

Peki balkonda sineklerden kurtulmak için ne yapılabilir?

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Doğal sivrisinek kovucu tarifleri: Evde yapılabilen 3 doğal tarif

HANGİ BİTKİLER SİVRİSİNEKLERİ UZAKLAŞTIRIR?

Elbette, uçucu yağlar, mumlar ya da böcek spreyleri sivrisinekleri uzaklaştırmaya yardımcı olabilir, ancak bahçenize ekebileceğiniz veya masanın yakınında tutabileceğiniz bazı bitkiler ve otlar da vardır. 

Bu sivrisinek kovucu bitkileri inceleyin. Böylece bu yaz açık havada rahatça dinlenin. Bazı bitkilerin bakımı ve dikimi hakkında bağlantılar da ekledik, böylece onları evde kolaylıkla dikebilir, bakımını sağlayabilirsiniz.

SİNEKSİZ BAHÇELER VE BALKONLAR İÇİN DOĞRU BİTKİLER

Kışın yağmur, çamur, soğuk hava nedeniyle bahçeden uzak kalıyoruz ama yaz aylarında da sineklerin bahçedeki ışığa ve masadaki yiyecek kokularına üşüşmeleri canımızı sıkıyor. Neyse ki bunun kimyasal olmayan doğal bir çözümü var. Bahçemizin etrafına, sinek kaçırtan bitkiler ekmemiz halinde, yaz akşamlarında çok daha az sinekle mücadele etmek zorunda kalırız. Bu bitkiler de, kolayca yetişen, çok da büyük bakım istemeyen bitkiler.

İsterseniz, doğrudan toprağa ekebileceğiniz gibi, saksılarda yetiştirip oturduğunuz alana taşıyarak sineklerin size yaklaşmasını da aktif olarak engelleyebilirsiniz. Bu bitkiler ise lavanta, fesleğen, limon kekiği, kedi nanesi ve biberiye. Tabi bahçeye kedi nanesi ektiğinizde kedilerin bahçenizden uzak duramayacağını da hatırlatalım. Bu otu bahçenizde keşfeden onlarca kedi, günün her saatinde bahçeye yayılmış, kendinden geçmiş ve mutlu şekilde bahçenin müdavimi olacaktır.

LAVANTA

Lavanta, rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi olan çok farklı güçlü bir kokuya sahiptir. Bu mor çiçekler sadece güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda kokusuyla sivrisinek kovucu etkiye sahiptir.

İlginizi çekebilir: Saksıda lavanta bakımı nasıl yapılır? Lavanta saksıda yetişir mi?

CİTRONELLA OTU

Yaz için citronella mumlarını stoklamak sık yapılan bir şeydir. Ancak çoğu zaman bu mumlar kimyasallarla doludur. Doğal bir sivrisinek kovucu için yakınlara biraz citronella otu dikebilirsiniz.

MARİGOLDLAR

Marigoldların canlı renklerine bakmak kesinlikle çok güzel. Peki sivrisinekleri kovmak için bu çiçeklerin harika bir seçenek olduklarını biliyor muydunuz? 

Kadife bitkisi çiçekleri, birçok böcek kovucuda bulunan bir bileşik olan piretrum içerir. Saksıda bir kadife çiçeğinin, kalabalık bir alanın etrafında olması güzel bir fikir.

İlginizi çekebilir: Kadife çiçeği bakımı nasıl yapılır? Marigold özellikleri

CATNİP (KEDİ NANESİ)

Balkonda sineklerden kurtulmak için kedi nanesi

Sivrisinekler bu sivrisinek kovucu bitkiden uzak duruyor. Catnip nane ailesindedir ve nepetalakton adı verilen doğal bir kimyasal içerir, bu hem böcek kovucu hem de kedi çekicidir. 

Catnip’in büyümesi çok kolaydır, ancak kedileri çekmek istemiyorsanız, bu sizin için en iyi seçenek olmayabilir.

LİMON OTU

Nane ailesinin bir parçası olan limon otu bir sivrisinek kovucudur. Hızlı ve doğal bir sivrisinek kovucu olan limon otunun yapraklarını ezerek cildinize sürebilirsiniz.

FESLEĞEN

Balkonda sineklerden kurtulmak için fesleğen

Pizzalara ve makarna soslarına özel bir tat veren fesleğenin mutfaktaki kullanım alanı sadece bu yemeklerle sınırlı değil. Her türlü soslu sebze, et ve balık yemeklerinde, çorbalarda, kuzu ve dana etinin yanında, lahanalı yemeklerde, salatalarda ve omletlerde kullanılır. Mide dostu ve idrar yolu hastalıkları için faydalı olan fesleğenin enerji verici ve hafıza güçlendirici etkisi de var.

NANE

KOKULU SARDUNYALAR

İlginizi çekebilir: Sardunya bakımı nasıl olmalı? Sardunya ne zaman çiçek açar?

BİBERİYE

Keserek çoğaltabileceğiniz bitkiler: Çeliklerle çoğaltılabilen 10 bitki

Kelebekleri bahçenize çekecek 15 çiçek listesi! Rengarenk bahçeler