Ayvalı kek tarifi- 3 adet ayva ile leziz kek

Ayvalı kek tarifi ile karşınızdayız. 3 ayva ile lezzetli bir kek hazırlayabilirsiniz. Adım adım yapılışını anlatıyoruz.

AYVA KAPLAMA İÇİN

GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet orta büyüklükte ayva,
  • 750 ml su,
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • ½ limonun kabuğu,
  • 1 çubuk tarçın,
  • 2-3 adet karanfil.

YAPILIŞI

Ayvaları soyup, çekirdek yataklarını çıkarıp dörde bölün. Derin bir tencereye alın, üzerine tüm malzemeyi ekleyin. Ayvadan çıkardığınız çekirdekleri de tencereye atın. Önce harlı, kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika, ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaların parçalanmaması için çok yumuşamamasına dikkat edin. Ocağın altını kapatıp şerbetin içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra şerbetten çıkarıp 1 santimetrelik dilimler haline getirin. Şerbeti atmayın, tencerenin ağzı açık 10-15 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.

KEK İÇİN

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 yumurta (akı ve sarısı),
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 su bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı süt,
  • 3 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı toz zencefil,
  • 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş),
  • ½ su bardağı çekilmiş badem (tercihen ceviz de kullanabilirsiniz).

YAPILIŞI

Kekin hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine yağı, sütü, vanilyayı, limon kabuğunu ve zencefili ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın. Homojen bir hale geldiğinde kek hamurunuz hazır.

AYVALAR VE HAMURUN BİRLEŞTİRİLMESİ

Bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Kalıbın tabanına dilimlediğiniz ayvaları sık sık yerleştirin, boşluk bırakmamaya çalışın. Gerekirse kenarları küçük parçalarla doldurun. Kek hamurunu bir spatula yardımı ile ayvaların üzerine dökün ve önceden 180 °C ısıttığınız fırına koyun. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Bir bıçağı kekin içine batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra fırından çıkarın, kalıbın içinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ters çevirerek servis tabağına alın.

Ayvalardan artan ve kıvam alması için kaynattığınız şerbeti hafif ılıkken kekin üzerine bir kaşıkla dökün. Afiyet olsun.

Tarif: EvBahçe – Fotoğraf: Ozan Kutsal

Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif